joi, 4 ianuarie 2018

Up in the Air (2009)

Gen: Drama

Distributie: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick, Jason Bateman, Amy Morton

Regizor: Jason Reitman [a mai regizat: Men, Women & Children(2014), Labor Day(2013), Young Adult(2011), Juno(2007), Thank You for Smoking(2005)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 167.000.000 $

Filmul a obtinut 76 de premii, printre care:
- Best Screenplay - Motion Picture, Golden Globes, USA 2010
- Best Screenplay - Adapted, BAFTA Awards, 2010
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2010
- Best Writing, Adapted Screenplay, Alliance of Women Film Journalists, 2009
- Best Supporting Actress (Anna Kendrick), Austin Film Critics Association, 2009

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 83/100

Ryan Bingham se bucura sa traiasca dintr-o valiza si de jobul lui care il plimba prin toata tara sa concedieze oameni, dar isi vede stilul de viata amenintat cand este pe cale sa se indragosteasca si la primirea unei oferte de schimbare a jobului.

Un film fara o poveste extraordinara, sustinut in intregime doar de un scenariu foarte bine scris. Este un film corect, cursiv si surprinzator de imprevizibil. Nu este cel ami dinamic si palpitant film pe care il poti vedea, dar este departe de a fi plictisitor si ofera un final neasteptat. Are dialoguri savuroase din plin si chiar cate putin umor pe ici pe colo. Emana un aer de maturitate, chiar daca in cea mai mare parte nu transmite un mesaj de acest gen.

Maturitatea asta vine si din distributie. George Clooney si Vera Farmiga, doi actori trecuti de prima tinerete, cu o experienta bogata in spate, au avut o chimie excelenta si au oferit interpretari naturale si credibile. Anna Kendrick nu prea a fost din aceasi peisaj, dar este tolerabila si se pierde in decor. Un alt mic deliciu propus de film sunt cateva "cameo" (aparitii scurte) foarte savuroase, cum ar fi Zach Galifianakis, Danny McBride, Sam Elliott sau Ashton Kutcher.

Pana la jumatatea filmului credeam ca este doar bunicel, dar a doua parte a fost o surpriza totala, nu numai prin rasturnarea de situatie propusa de scenariu, dar si prin schimbarea la 180 de grade a interpretarii lui george Clooney, care a transmis cu succes sentimentul de izolare si frica. Nu stiu exact care ar fi morala... as zice ca aceasta ar fi ca intr-o zi ceea ce credeai sigur despre un lucru se va dovedi a fi exact contrariul. Este un film bun pe care il recomand. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!