joi, 25 ianuarie 2018

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Gen: SF, Actiune, Aventura

Distributie: Felicity Jones, Diego Luna, Alan Tudyk, Donnie Yen, Wen Jiang

Regizor: Gareth Edwards [a mai regizat: Godzilla(2014), Monsters(2010), End Day(2005)]

Buget: 200.000.000 $
Incasari: 1.057.000.000 $

Filmul a obtinut 23 de premii, printre care:
- Best Science Fiction Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2017
- Best Director, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2017
- Best Special Effects, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2017
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2017
- Best Male Lead Vocal Performance in a Feature Film (Alan Tudyk), Behind the Voice Actors Awards, 2017

Nota Gealapa: 7.60
Metascore: 65/100

Fiica unui om de stiinta al imperiului se alatura aliantei rebelilor, intr-o incercare riscanta de a fura planurile unei arme care poate distruge o intreaga planeta.

Nu sunt deloc fan Star Wars si ma uit la aceste filme cumva din obligatie, ca sa fiu "in randul lumii". Sunt de parere ca aceasta serie trebuia sa se termine demult si este tinuta in viata doar pentru a stoarce si ultimul banut de la fanii inraiti. Acestea fiind zise, trebuie sa recunosc insa, ca franciza produce in continuare filme bune si foarte bune. Este si cazul Rogue One. Daca scoatem din calcul povestea, care mie mie se pare deja prea lunga si care incearca prin orice mijloace sa evite finalul, dar pe acre fanii o vor gasi minunata, ramane sa analizez acest film din punct de vedere tehnic, iar la acest capitol sta foarte bine. Cinematografia este excelenta, iar efectele vizuale sunt si ele la cel mai inalt nivel.

Din punct de vedere al distributiei, avem parte de cateva figuri familiare, dar si cateva aditii noi, marea majoritate reusite. In fruntea acestora o regasim pe Felicity Jones, care s-a integrat foarte bine in poveste si a produs o interpretare buna. Ar fi putut sa o tina in viata pentru inca un film. De altfel, majoritatea numelor noi nu supravietuiesc acestui film, dar nu va faceti griji, pentru ca pe ultima suta de metri revine un personaj pe care il credeati mort, pentru ca acest film, este de fapt un prequel pentru New Hope si explica un aspect important din acel film.

As spune ca este un film mai intunecat si emotional decat majoritatea filmelor din serie, dar are si el momentele lui mai usurele care sa mai elibereze din tensiune. Este un film palpitant, cu un final epic, acre trebuie vazut de mai multe ori pentru a fi siguri ca nu veti rata nici un detaliu marunt. Eu pot sa traiesc cu asta, asa ca nu o sa o fac. La aspectele negative as enumera dialogul de lemn care apare uneori, o perioada moarta din punct de vedere al actiunii pe la jumatatea filmului si pentru fanii inraiti cred ca la acest capitol se incadreaza si absenta totala a cavalerilor Jedi. Trailer:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!