joi, 4 ianuarie 2018

True Grit (2010)

Gen: Western, Aventura, Drama

Distributie: Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin, Hailee Steinfeld, Barry Pepper

Regizor: Ethan Coen [a mai regizat: Hail, Caesar!(2016), Inside Llewyn Davis(2013), A Serious Man(2009), Burn After Reading(2008), To Each His Own Cinema(2007)]

Buget: 38.000.000 $
Incasari: 253.000.000 $

Filmul a obtinut 37 de premii, printre care:
- Best Cinematography, BAFTA Awards, 2011
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2011
- Best Supporting Actress (Hailee Steinfeld), Alliance of Women Film Journalists, 2011
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television music Awards, 2011
- Best Supporting Actress (Hailee Steinfeld), Austin Film Critics Association, 2010

Nota Gealapa: 7.70
Metascore: 80/100

O adolescenta incapatanata incearca sa angajeze un vanator de recompense sa il gaseasca pe criminalul tatalui ei.

Nu are cum sa nu iti placa un western bun, iar asta e un western foarte bun. Intriga este interesanta, scenariul foarte bine scris, muzica foarte potrivita, cinematografia impresionanta si este imprevizibil pana la final. Este dur si nemilos, asa cum trebuie sa fie un western si prezinta o lume simpla cu o justitie si mai simpla. Desi a durat aproape doua ore, mi s-a parut prea scurt si nu m-ar fi deranjat inca vreo 15 minute. Nu m-au deranjat nici macar cliseele tipice acestui gen de filme, fie ca au fost voite sau involuntare.

Cine a facut castingul sper ca a primit o prima speciala, pentru ca a facut o treaba excelenta. A ales doar actori potriviti, chiar si in pielea celor mai insignifiate personaje. In rolurile importante ii avem pe Jeff Bridges, care parca a fost transportat cu o masina a timpului din vestul salbatic pentru filmari, atat de credibila a fost prestatia sa puternica in care s-a simtit intrega lui experienta, si pe Hailee Steinfeld, un nume neimportant la momentul aparitiei filmului, dar careia sunt convins ca i s-au deschis toate usile dupa aceasta interpretare. Singurul care parea cumva in afara peisajului era Matt Damon, dar pana si lui i s-a gasit un personaj in pielea caruia sa fie credibil.

Fratii Coen si-au dovedid abilitatile regizorale in repetate randuri. Acest film este un remake al unuia din 1969, cu acelasi nume, care l-a avut in rolul principal pe joh Wayne si care a fost destul de bun. De obicei remakeurile nu se ridica la nivelul predeceorilor, dar fratii Coen au reusit sa il faca pe acesta chiar putin mai bun decat originalul si mi-au depasit orice asteptare. Hollywoodul a ignorat destul de mult timp acest gen de filme, dar True Grit ne arata ca westenul nu a murit. Este greu sa vorbesc despre film fara sa dau vreun spoiler, asa ca va recomand sa il vedeti. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!