marți, 9 ianuarie 2018

The Dark Knight (2008)

Gen: Actiune, Thriller, Crima

Distributie: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal

Regizor: Chritopher Nolan [a mai regizat: Dunkirk(2017), Interstellar(2014), The Dark Knight Rises(2012), Inception(2010), The Prestige(2006)]

Buget: 185.000.000 $
Incasari: 1.005.000.000 $

Filmul a obtinut 153 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role (Heath Ledger), Academy Awards, USA 2009
- Best Achievement in Sound Editing, Academy Awards, USA 2009
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture (Heath Ledger), Golden Globes, USA 2009
- Best Supporting Actor (Heath Ledger), BAFTA Awards, 2009
- Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role (Heath Ledger), Screen Actors Guild Awards, 2009

Nota Gealapa: 8.95
Metascore: 82/100

Dupa ce pericolul numit Joker reapare din trecutul sau, provoaca ravagii si haos in Gotham, Cavalerul Negru trebuie sa isi testeze abilitatile in fata celor mai mari provocari fizice si psihice.

Asta este cel ami bun film cu Batman acre s-a facut si care se va face vreodata. In topul meu all-time a intrat direct pe locul 5 (in topul IMDB e pe 4). Doua ore si jumatate pur si simplu epice. Totul este wow a acest film; cinematografia superba, scenariul perfect pana aproape de virgula, efectele speciale impresionante. Rasturnari de situatie, peste rasturnari de situatie fac filmul imprevizibil pana la final, un final solid si... epic. cateodata este mai usor sa spui ceva despre un lucru prost, decat despre unul foarte bun. Si in cazul acestui film este greu sa gasesti superlative.

De ce nu are totusi nota maxima? Pai... din cauza personajului negativ; din cauza Jokerului. parerea mea este ca, desi acesta este cel mai bun film cu Batman din istorie, cel maii bun Joker din istorie a fost insa Jack Nicholson, in 1989. Cred ca numeroasele premii primite post-mortem de Heath Ledger pentru acest rol, inclusiv un Oscar, au fost acordate mai degraba din compasiune, pentru moartea sa tragica, survenita imediat dupa ce s-au incheiat filmarile. Prestatia lui a fost buna si ar fi putut sa ii ordoneze cariera haotica, dar nu chiar asa senzationala. In rest, la capitolul interpretare nu am mai gasit nici un cusur.

Va pot spune cu incredere ca la acest film va puteti seta nivelul asteptarilor cat de sus doriti, pentru ca nu veti fi dezamagiti. Inca un argument este ca acest film a atins in numai sase saptamani vazarile pe care Batman Begins le-a facut in intreaga perioada in care a rulat in cinematografe si a fost primul film inspirat dintr-o revista de benzi desenate care a depasit miliardul de dolari la incasari. Pe parcursul filmarilor, 39 de vehicule au fost zdrobite, gaurite de gloante, aruncate in aer sau alte moduri de distrugere. inca odata... epic. Daca cineva a fost rapit de extraterestri cand a fost bebelus si tinut ostatic pe o alta planeta toata viata, iar acum tocmai s-a intors si cumva nu a ajuns fimul asta si pe planeta aia, vedeti-l neaparat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!