marți, 2 ianuarie 2018

The Killing of a Sacred Deer (2017)

Gen: Thriller, Drama, Horror

Distributie: Nicole Kidman, Alicia Silverstone, Barry Keoghan, Colin Farrell, Raffey Cassidy

Regizor: Yorgos Lanthimos [a mai regizat: The Lobster(2015), Venice 70: Future Reloaded(2013), Alps(2011), Canin(2009), Kinetta(2005)]

Incasari: 3.000.000 $

Premii:
- Best Screenplay, Cannes Film Festival, 2017
- José Luis Guarner Critic's Award - Best Film, Sitges - Catalonian international Film Festival, 2017

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 73/100

Steven, un chirurg carismatic, este fortat sa faca un sacrificiu inimaginabil cand viata lui perfecta incepe sa se destrame, dupa ce comportamentul unui adolescent pe acre l-a luat sub aripa lui devine din ce in ce mai sinistru.

Filmul asta are sanse sa fie declarat cel ami sinistru film al anului 2017. Este original si plin de suspans pana in ultima clipa. M-a deranjat un singur lucru si anume ca nu s-a oferit o explicatie care sa lamureasca totul si ramai ghicind de unul singur de ce s-a intampat tot ce ai vazut. In afara de asta, nu prea sunt lucruri de reprosat. Este un film simplu, bine facut, cu un scenariu care nu ofera foarte mult dialog, dar atat cat exista este suficient.

Nicole Kidman e vie si inca mai are pofta de jucat, iar aici a avut una din cele mai bune interpretari ale ei din ultima vreme. Colin Farrel nu a fost nici el rau deloc, chiar daca a recunoscut ca prima data cand a citit scenariul i s-a facut greata, dar lumina reflectoarelor a fost furata de membrii adolescenti sau copii ai distributiei, cu interpretari care pe alocuri mi-au dat fiori. Sunt curios daca pentru ei acest film va fi inceputul unei cariere de succes in industrie.

Filmul pare rece la inceput si nu crezi ca o sa transmita ceva pana la final, dar o va face din plin. Nu este un film pentru cei slabi de inger; este destul de bolnav. Pasajele in care este prezentata o operatie pe inima sunt reale. Au fost filmate in timpul unei operatii la care chiar Colin Farrell a asistat. Daca aveti o slabiciune pentru filmele dubioase, atunci asta va va potoli sevrajul.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!