marți, 17 ianuarie 2017

You Only Live Twice (1967)

Gen: Actiune, Thriller

Distributie: Sean Connery, Akiko Wakabayashi, Mie Hama, Tetsurȏ Tanba, Teru Shimada

Regizor: Lewis Gilbert [a mai regizat: Before You Go(2002), Haunted(1995), Stepping Out(1991), Shirley Valentine(1989), Not Quite Paradise(1985)]

Buget: 9.500.000 $
Incasari: 116.000.000 $

Premii:
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1967

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 61/100


Agentul 007 si fortele speciale japoneze trebuie sa opreasca adevaratul autor al unor furturi de navete spatiale, inainte sa inceapa un razboi nuclear.

Mi-am propus sa vad intr-o ordine aleatorie toata seria filmelor cu James Bond. Acesta este al doilea foarte vechi care imi pica pe mana si este un film chiar bunicel. Sa abordezi un subiect ca sptiul in 1967 este un act de curaj, dar as spune ca le-a iesit destul de bine. Efectele sunt decente, complotul este unul clasic si am inteles de unde a aparut moda cu personajele negative chelioase si purtatoare de pisici.

Sean Connery este si de aceasta imi prim-plan si este lesne de inteles de ce in anii aceia, probabil si in realitate nu numai in film, dar chiar si azi, nu are nevoie de mai mult de cateva minute pentru a da o femeie pe spate. In rolurile secundare sunt o multime de asiatici anonimi pentru mine, cu interpretari usor specifice zonei. Conney are o prestatie buna, poate putin prea aroganta, chiar si pentru un Bond.

Nu este cel ami memorabil film, dar m-a captivat vreme de aproape doua ore. Actiunea este consistenta, iar atmosfera japoneza este oricand binevenita. Orice fan Bond care se respecta ar trebui sa vada acest film. Interesant este si cat de repede a evoluat aceasta franciza. Decorul principal al acestui film, a costat cat tot primul film al seriei (pe care il voi vedea in curand).


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!