luni, 2 ianuarie 2017

Corpse Bride (2005)

Gen: Animatie, Fantastic, Romantic

Distributie: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson, Tracey Ullman, Paul Whitehouse

Regizor: Tim Burton [a mai regizat: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children(2016),Big Eyes (2014), Frankenweenie(2012), Dark Shadows(2012), Alice in wonderland(2010)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 249.100.000 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Best Animated Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2006
- Ub Iwerks Award for Technical Achievement, Annie Awards, 2006
- Best Animated Feature, Awards Circuit Community Awars, 2006
- Best Feature, British Animation Awards, 2006
- Best Animated Feature Film (Miglior film d'animazione), Italian Online Movie awards (IOMA), 2006

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 83/100

Cand un mire timid isi exerseaza juramintele langa o fata moarta, aceasta se trezeste din morti crezand ca acesta a luat-o pe ea de sotie.

Au mai existat desene animate cu lumea de dincolo, dar acesta este primul acre in mod intentionat patreaza atmosfera sumbra a unui astfel de subiect. Este un film de animatie foarte bun, care ofera putin din toate, dar nu ofera suficient din nimic. Putin amuzant, putin dramatic, putin suspsans, dar nu exista o identitate clara. Animatia este decenta, dar am vazut si mai bune. Macar este o intriga originala.

Distributia este foarte buna. Se pare ca Johnny Depp nici macar in desene animate nu are parte de personaje banale. Vocile s-au potrivit perfect cu personajele, deci putem spune ca cine s-a ocupat de casting si-a atins obiectivele. Mare parte din cei prezenti la acest proiect, au mai lucrat impreuna si sunt deja o gasca sudata.

Acest lucru de datoreaza lui Tim Burton, care pare ca ramane fidel unui nucleu restrans de actori, probabil actori cu care a colaborat bine in trecut. Chiar daca nu as fi stiut cine este regizorul acestui film, pe el l-as fi banuit, pentru ca deja are un stil usor recognoscibil. Muzica este buna, animatia asa cum spuneam si mai devreme este buna, dar nu as recomanda sa il vedeti cu copiii, daca acestia nu au macar 8-9 ani. E posibil sa nu inteleaga povestea,daca sunt mai mici de atat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!