joi, 5 ianuarie 2017

Frenzy (1972)

Gen: Thriller

Distributie: Jon Finch, Barry Foster, Barbara Leigh-Hunt, Anna Massey, Alec McCowen

Regizor: Alfred Hitchcock [a mai regizat: Memory of the Camps(2014), Family Plot(1976), Topaz(1969), Torn Curtain(1966), Marnie(1964)]

Buget: 2.000.000 $
Incasari: 17.000.000 $

Premii:
- Best Foreign Film (Mejor Película Extranjera), Cinema Writers Circle Awards, Spain 1973

Nota Gealapa: 7.60

Un cirminal in serie omoara femei strangulandu-le cu o cravata. politia aresteaza un suspect, dar nu este persoana potrivita.

Un film din vremurile romantice ale cinematografiei. Stii ce sa te astepti de la un proiect al lui Alfred Hitchcock: mult suspans si tensiune. Intriga e una clasica, dar mana experimentata a regizorului a reusit sa mulga fiecare picatura de suspans din aceasta poveste simpla. Pentru mijloacele tehnice disponibile in anii '70, as spune ca avem in fata un film foarte bun.

Distributia nu are nume uriase, dar are actori experimentati, respectati in perioada respectiva. Astazi interpretarile lor ar ridica sprancene, dar pentru epoca din care este filmul, supradramatizarea la acre am asistat era ceva normal. Asa era moda.

Sunt cateva scene in film care cred ca la acel moment au fost considerate mult prea explicite, poate chiar grotesti, dar Hitchcock nu era persoana care sa faca rabat de la ceva. Filmul produce cativa fiori si cred ca a tinut niste femei in casa in vremea lui. merita vazut macar ca o experienta cinematografica retro. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!