sâmbătă, 21 ianuarie 2017

JFK (1991)

Gen: Drama

Distributie: Kevin Costner, Gary Oldman, Jack Lemmon, Sally Kirkland, Anthony Ramirez

Regizor: Oliver Stone [a mai regizat: Snowden(2016), Mi Amigo Hugo(2014), Savages(2012), Castro in Winter(2012), Wall Street: Money Never Sleeps(2010)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 285.000.000 $

Filmul a castigat 18 premii, printre care:
- Best Cinematography, Academy Awards, USA 1992
- Best Film Editing, Academy Awards, USA 1992
- Best Director - Motion Picture (Oliver Stone), Golden Globes, USA 1992
- Best Editing, BAFTA Awards, 1993
- Best Sound, BAFTA Awards, 1993

Nota Gealapa: 8.25
Metascore: 72/100

Un procuror din New Orleans descopera ca asasinatul lui Kennedy ascunde ceva mia mult, decat lasa sa se inteleaga povestea oficiala.

Este genul acela de film care te face sa te simti mic, neinsemnat si naiv, indiferent de cat de bine pregatit esti din punct de vedere intelectual si cat de mult crezi ca stii despre lume. Este un film de la Hollywood, dar daca nu esti deja un adept al conspiratiilor, ai toate sansele sa devii unul dupa ce il vezi. Este un subiect complicat, greu de explicat pentru toata lumea, mai ales intr-un timp limitat, de aici si durata de aproape trei ore si jumatate, dar cinematografia este superbasi nu cred ca cineva ar fi putut edita aceasta poveste mai bine decat a facut-o Oliver Stone.

Distributia este foarte buna si are un aer de scoala veche. Nu este genul de film in care sa iti scoti in evidenta calitatile actoricesti si sa iti lansezi cariera. Singura misiune a actorilor a fost sa ofere seriozitate si sa aduca credibilitate povestii, ceea ce s-a si intamplat. Kevin Costner, Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Joe Pesci si toti ceilalti au facut o treaba excelenta.

Marele ghinion al acestui film a fost ca a aparut in acelasi an cu Tacerea Mieilor, iar asta a facut sa nu fie filmul anului si sa i se acorde o importanta mai mare. Chiar si in aceste conditii cred ca are toate sansele sa devina un film de referinta, daca acest lucru nu s-a intamplat deja si nu trebuie ratat sub nici o forma. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!