vineri, 13 ianuarie 2017

L.A. Confidential (1997)

Gen: Thriller, Crima, Mister

Distributie: Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, James Cromwell, Kim Basinger

Regizor: Curtis Hanson [a mai regizat: Chasing Mavericks(2012), To Big to Fail(2011), Lucky You(2007), In Her Shoes(2005), 8 Mile(2002)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 183.000.000 $

Filmul a obtinut 86 de premii, printre care:
- Best Actress in a Supporting Role (Kim Basinger), Academy Awards, USA 1998
- Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published, Academy Awards, USA 1998
- Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture (Kim Basinger), Golden Globes, USA 1998
- Best Editing, BAFTA Awards, 1998
- Best Sound, BAFTA Awards, 1998

Nota Gealapa: 8.45
Metascore: 90/100

Pe masura ce coruptia creste in LA-ul ailor '50, trei politisti - unul intepat, unul brutal si altul fara scrupule -, investigheaza o serie de crime, fiecare incercand sa aduca dreptatea in felul sau.

Banuiesc ca asta este unul din filmele care se preda la scoala de facut filme. Cu un buget decent, cu o intriga nu foarte spectaculoasa, dar cu un scenariu bunicel si mainile unui regizor priceput, a iesit un film structurat exact asa cum trebuie, care creeaza suspans de la inceput si il mentine pana la final. Personajele sunt dezvoltate foarte bine si ajungi sa il iubesti si sa il urasti pe acelasi de mai multe ori. Atmosfera retro este si ea reprodusa foarte bine.

Distributia este un fel de "all star" format din actori solizi, care si-au demonstrat de-a lungul timpului capacitatile si care au colaborat perfect aici. Nu exista prestatii mai bune sau mai slabe. Chiar se simte ca au lucrat ca o echipa pentru un scop comun pe care l-au si atins.

Filmul prezinta o lume nu foarte indepartata de ce se intampla in vremurile respective, pentru ca din cat m mai citit si eu, in acea epoca granita dintre bine si rau era extrem de fina. Este genul acela de film dupa care ramai mut de uimire cateva minute bune. Este un clasic si trebuie sa faca parte din colectia oricarui cinefil care se respecta. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!