vineri, 6 ianuarie 2017

King Kong (2005)

Gen: Aventura

Distributie: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Colin Hanks

Regizor: Peter Jackson [a mai regizat: The Hobbit: The Battle of the Five Armies(2014), The Hobbit: The Desolation of Smaug(2013), The Hobbit: An Unexpected Journey(2012), The Lovely Bones(2009), The Lord of the Rings: The Return of the King(2003)]

Buget: 207.000.000 $
Incasari: 1.197.000.000 $

Filmul a obtinut 42 de premii, printre care:
- Best Achievement in Sound Mixing, Academy Awards, USA 2006
- Best Achievement in Sound Editing, Academy Awards, USA 2006
- Best Achievement in Visual Effects, Academy Awards, USA 2006
- Best Achievement in Special Visual Effects, BAFTA Awards, 2006
- Best Actress (Naomi Watts), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2006

Nota Gealapa: 7.60
Metascore: 81/100

Echipa de productie a unui film calatoeste pe o insula pentru filmari, unde intalneste o gorila uriasa care rapeste actrita principala, dupa care incepe o legatura speciala cu ea si o protejeaza cu orice pret.

Sunt fiinte pe pamantul asta care nu traiesc atat de mult cat dureaza acest film, dar nu pot sa ma plang, pentru ca au fost trei ore de magie cinematografica. A costat o avere dar as spune ca a meritat fiecare cent. Filmul arata si suna impecabil, iar efectele sunt foarte bune. M-a tinut cu gura cascata mare parte din timp. Povestea este arhicunoscuta, dar varianta asta de ecranizare cred ca va ramane cea de referinta.

Distributia este si ea foarte buna. Interpretarile au fost foarte reusite daur au palit in fata tehnologiei. As spune totusi ca s-au achitat cu totii foarte bine de sarcini. Singura exceptie ar fi Jack Black, la fel de odios si enervant ca intotdeauna.

Faceti un salt de credinta ca sa treceti cu vederea lucrurile acre nu prea se leaga (si nu sunt putine) si bucurati-va de universul ciudat propus de acest film. Ragetul lui King Kong din film este cel al unui leu, dar invers si cu viteza redusa la jumatate. Peter Jackson a facut o treaba excelenta, exact cum era normal, avand in vedere ca a fost platit cu 20.000.000 $ pentru acest film. Daca pana acum ati trait pe alta planeta, ca si mine si nu l-ati vazut, ar cam fi cazul. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!