luni, 23 ianuarie 2017

Kinsey (2004)

Gen: Drama

Distributie: Liam Neeson, Laura Linney, Chris O'Donnell, Peter Sarsgaard, Timothy Hutton

Regizor: Bill Condon [a mai regizat: Mr. Holmes(2015), The Fifth Estate(2013), The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2(2012), Tilda(2011), The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1(2011)]

Buget: 11.000.000 $
Incasari: 12.100.000 $

Filmul a castigat 17 premii, printre care:
- Breakaway Performance (Lynn Redgrave), AARP Movies for Grownups Awards, 2005
- Best Actor (Liam Neeson), AARP Movies for Grownups Awards, 2005
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2005
- Best Supporting Actor (Peter Sarsgaard), Chlotrudis Awards, 2005
- Outstanding Directorial Achievement in International Film (Bill Condon), Directors Guild of Great Britain, 2005

Nota Gealapa:  7.30
Metascore: 79/100

O privire asupra vietii lui Alfred Kinsey, un pionier in cercetarea sexualitatii, a carui carte Comportamentul sexual al barbatului uman, publicate in 1948, a fost una din primele tentative de a aborda problemele sexuale in mod stiintific.

Nu va asteptati ca acest film sa va menajeze. Cu siguranta nu este usor de digerat si nu va fi pe placul tuturor, pentru ca abordeaza un subiect care este tabu si astazi, pe care il dezbate din greu. Filmul este si biografic si ne prezinta un om complex, gandind cumva inaintea vremurilor sale si poate putin bolnav. Norocul filmului a fost ca scenaristii au produs un scenariu bunicel, pentru ca era singurul lucru care il putea face interesant.

Distributia este neasteptat de buna. Liam Neeson produce o interpretare foarte bune, intr-un rol neobisnuit pentru el, acre l-as scos mult din zona de confort. Si colegii sai de platou, cu roluri mai marunte i-au tinut isonul si alaturi de scenariu, prestatia artistica reprezinta cam singura arma de cucerit publicul.

Bill Condon s-a inhamat la o munca grea si s-a expus unui risc marit de a fi judecat si tarat in noroi, dar acest pariu a fost castigat. Filmul este evocativ, agreabil si credibil. Ce i-as reprosa este dezvoltarea insuficienta a personajelor secundare. Mi-ar fi placut sa stiu mai multe si cred ca ar fi adaugat putina profunzime povestii. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!