duminică, 15 ianuarie 2017

It's Complicated (2009)

Gen: Romantic, Comedie

Distributie: Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin, John Krasinski, Lake Bell

Regizor: Nancy Meyers [a mai regizat: The Intern(2015), The Holiday(2006), Something's Gotta Give(2003), What Women Want(2000), The Parent Trap(1998)]

Buget: 85.000.000 $
Incasari: 449.000.000 $

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Best Supporting Actor (Alec Baldwin), AARP Movie for Grownups Awards, 2010
- Best Screenwriter (Nancy Meyers), AARP Movie for Grownups Awards, 2010
- Best Comedy, AARP Movie for Grownups Awards, 2010
- Best Depiction of Nudity, Sexuality, or Seduction, Alliance of Women Film Journalists, 2009
- Best International Actress (Meryl Streep), Irish Film and Television Awards, 2010

Nota Gealapa: 7
Metascore: 57/100

Un cuplu reaprinde scanteia dintre parteneri la petrecerea de absolvire a fiului lor. Partea complicata este ca ei sunt divortati, iar el recasatorit.

Desi m-am uitat la o comedie romantica pentru varsta a treia, trebuie sa recunosc ca mi-a placut. Scenariul este foarte bine scris, plin de dialoguri care au dat naturalete si maturitate filmului. Povestea este destul de originala si interesanta. Filmul reuseste sa cucereasca fara briz-brizuri. Pana la final devine complicat si pentru spectator sa isi aleaga un deznodamant favorit.

Nimic nu ar fi fost posibil fara actorii care au facut parte din distributie. Acest scenariu a cazut pe mana unor profesionisti experimentati care l-au facut sa infloreasca. Chiar daca in lumina reflectoarelor au fost Meryl Streep si Alec Baldwin, cu prestatii foarte bune, nu sunt de neglijat nici actorii cu roluri mai mici, care s-au ridicat la inaltimea momentului, in frunte cu Joh Krasinski.

Nancy Meyers nu nregizeaza prea mult, iar atunci cand o face pare ca s-a specializat pe comedii romantice bine scrise, amuzante si decente. Probabil ca trebuie sa faci parte dintr-un anumit segment de public ca sa ii dai nota 10 acestui film, dar indiferent cine ai fi trebuie sa recunosti ca ai in fata un poiect reusit. Il recomand pentru ca este un film atipic, care nu va va deprima si nici nu va va insulta inteligenta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!