sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Dr. No (1962)

Gen: Actiune, Thriller, Aventura

Distributie: Sean Connery, Ursula Andress, Bernard Lee, Joseph Wiseman, Jack Lord

Regizor: Terence Young [a mai regizat: Run for Your Life(1988), The Jigsaw Man(1983), Inchon(1981), Long Days(1980), Bloodline(1979)]

Buget: 1.100.000 $
Incasari: 61.000.000 $

Premii:
- Most Promising Newcomer - Female (Ursula Andress), Golden Globes, USA 1964

Nota Gealapa: 7.55

Un agent britanic plin de resurse cauta raspunsuri in cazul disparitiei unui coleg si a sabotarii programului spatial american.

Cu acest film a inceput totul. Este primul film dintr-o serie care avea sa devina una dintre cele mai de succes francize din istorie. Cu o intriga ambitioasa si cu resurse limitate, Terence Young amodelat un film excelent si este usor de inteles de ce a prins atat de mult la public. Suna bine, arata bine (pentru 1962) si iese din tiparele anilor respectivi, atat din punct de vedere al intrigii, cat si al unor scene tabu.

Sean Connery si Ursula Andress este un duo pe care l-am mai vazut doar prin niste almanahuri vechi. Cei doi s-au completat perfect iar interpretarile lor au fost elegante... rafinate. Ursula Andress, debutanta la acea vreme, a primit pentru acest rol doar 6000$. Compatibilitatea celor doi a fost excelenta si au fost completati foarte bine de colegii lor din rolurile secundare, John Kitzmiller sau Joseph Wiseman avand si ei prestatii notabile.

Futurist pentru vremea lui, acest film nu este neaparat preferatul meu din aceasta serie, dar trebuie apreciat pentru ca a dat nastere unei povesti frumoasa, care continua si azi. Succesul a fost cu atat ami neasteptat mai ales ca filmul a fost unul buget redus. Ian Fleming, autorul romanului care l-a inspirat s-a declarat degustat de cum a iesit si dupa premiera din Italia, Vaticanul a emis un comunicat de dezaprobare referitor la moralitatea indoielnica a filmului. Cu toate astea, James Bond s-a bucurat de o popularitate imensa pastrata si acum. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!