sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Jersey Boys (2014)

Gen: Biografic, Drama, Musical

Distributie: John Lloyd Young, Erich Bergen, Michael Lomenda, Vincent Piazza, Chritopher Walken

Regizor: Clint Eastwood [a mai regizat: Sully(2016), American Sniper(2014), J. Edgar(2011), Hereafter(2010), Invictus(2009)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 48.000.000 $

Premii:
- Best Foreign Language Film, Blue Ribbon Awards, 2015
- Best Foreign Film Director (Clint Eastwood), Kinema Junpo Awards, 2015
- Best Foreign Film, Kinema Junpo Awards, 2015

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 54/100

Povestea a patru tineri aflati de partea gresita a sinelor din New Jersey, care se unesc pentru a forma grupul rock The Four Seasons, emblematic in anii '60.

Un film neasteptat de bun. Habar nu aveam de formatia despre care se vorbeste aici, dar am fost fascinat de lumea propusa de film. Desi are peste doua ore, nu m-am plictisit, ba chiar am simtit c s-a terminat cam repede. Am mai invatat o bucatica de istorie muzicala. Filmul pare superficial si usor amuzant, dar lucrurile devin destul de complicate si sumbre la un moment dat. Vazand atatea filme despre nasterea si dezmembrarea unor formatii, as crede ca prea mult succes nu face bine nimanui, sau ca toti marii artisti au cateva tigle lipsa.

Distributia nu da pe nimeni pe spate, dar imi inchipui ca a contat destul de mult si asemanarea fizica. Cu toate astea, actorii s-au achitat cu brio de sarcini, nu m-au scos din film, dar au si avut de interpretat o tipologie de personaj destul de la indemna. Surprinzator este faptul ca astfel de filme ies din mana lui Clint Eastwood, despre care stim cu totii ca in viata lui de actor a apartinut unui singur gen.

Chiar daca nu ar fi avut nimic altceva de oferit, tot as fi ramas dupa acest film cu cateva melodii foarte bune pe care nu le stiam si cu unele despre ale caror origini se pare ca nu aveam nici un habar. Cu bune si cu rele si in ciuda unui stil narativ cu acre dureaza putin sa te acomodezi, filmul m-a facut sa fredonez si chiar sa ma misc in ritmul muzicii la un moment dat. Asta este un semn bun, zic eu.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!