luni, 9 ianuarie 2017

Inside Out (2015)

Gen: Animatie, Comedie

Distributie: Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black, Phyllis Smith, Richard Kind

Regizor: Pete Docter [a mai regizat: Up(2009), Monsters, Inc.(2001)]

Buget: 175.000.000 $
Incasari: 1.796.000.000 $

Filmul a obtinut 93 de premii, printre care:
- Best Animated Feature Film of the Year, Academy Awards, USA 2016
- Best Animated Feature Film of the Year, Golden Globes, USA 2016
- Best Animated Film, BAFTA Awards, 2016
- Best Stereography - Animated, 3D Creative Arts Awards, 2016
- Best 3D Feature - Animated, 3d Creative Arts Awards, 2016

Nota Gealapa: 8.30
Metascore: 94/100

Dupa ce tanara Riley se muta din Midwest, la San Francisco, emotiile ei - Bucuria, Teama, Furia, Dezgustul si Tristetea - au un conflict despre cum este mai bine sa se adapteze la noul oras, oua casa si noua scoala.

Era timpul sa apara o animatie care sa ridice din nou standardele, iar aceasta este cel putin de nivelul Toy Story. Este proaspata, originala si cu un mesaj puternic. Nu este atat de mult pentru toata familia, ci mai mult orientata catre copii, dar nu pot sa spun ca nu am gasit-o amuzanta sau palpitanta. E drept, probabil fara 3D nu ar fi fost atat de apreciata, dar va fi greu sa apara prea curand ceva de acest nivel, iar socul este cu atat mai mare ca nimic nu anunta ca acesta sa fie un film atat de bun.

Disributia nu este impresionanta deloc, dar cumva chimia dintre ei si vocile s-au potrivit perfect, completand perfect un tablou memorabil. Este poate primul film in care nu am ce sa-i reprosez lui Amy Poehler, mai ales ca nu i-am vzut fata enervanta.

Avand in vedere ca este un film pentru copii pana la urma, subiectele abordate sunt extrem de complexe si curajoase, dar cred ca forma in care sunt transmise a fost aleasa foarte inspirat. Atat de preocupati au fost sa creeze o experienta, incat in functie de tara, visele pe care protagonista le are cu ochii deschisi sunt fie despre hockey, fie despre fotbal. Il recomand cu incredere si sunt curios cum va arata sequelul. Filmul a avut prea mult succes ca sa nu se incerce inca un tun financiar cu o continuare. Trailer:




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!