marți, 24 ianuarie 2017

McFarland, USA (2015)

Gen: Sport, Drama

Distributie: Kevin Costner, Maria Bello, Ramiro Rodriguez, Carlos Pratts, Johnny Ortiz

Regizor: Niki Caro [a mai regizat: A Heavenly Vintage(2009), North Country(2005), Whale Rider(2002), Dark Stories: Tales from Beyond the Grave(2001), Memory & Desire(1998)]

Buget: 17.000.000 $
Incasari: 45.000.000 $

Premii:
- Truly Moving Picture Award, Heartland Film, 2015
- Best Supporting Actor - Feature Film (Carlos Pratts), Imagen Foundation Awards, 2015
- Best Picture, Imagen Foundation Awards, 2015

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 60/100

Jim White trebuie sa se mute cu familia dupa ce isi pierde slujba de antrenor de fotbal. El vede in cativa elevi potentialul de a deveni alergatori si transforma sapte tineri fara speranta in una din cele mai bune echipe de alergatori cross-country.

Este uimitorcate emotie poate sa creeze sportul; chiar si cel mai neinsemnat sport. Si acest film reuseste sa o faca. A gasit inca o poveste de succes din trecut, a decorat-o putin ca pentru Hollywood si rezultatul a fost cel asteptat. Poate parea lung la prima vedere, dar nu plictiseste nici o secunda. Se dovedeste inca odata ca nu ai nevoie de multi bani, decoruri si efecte vizuale scumpe ca sa creezi tensiune.

Kevin Costner este unul din putinii actori din garda veche inauntrul caruia inca mai arde flacara pasiunii pentru meseria sa si se pare ca incepe sa se obisnuiasca cu filmele despre sport. Si in acesta are o interpretare foarte buna. Mi-au placut foarte mult si tinerii actori mexicani, care au avut prestatii solide si extrem de credibile.

Decorurile, actoria, muzica si povestea se imbina perfect si fac din acest film unul complet, mai mult decat un simplu film despre sport menit sa te faca sa te simti bine. Fara sa dramatizeze inutil si peste masura, pana la final filmul te face sa iti doresti sa faci parte din familia McFarland. Cand o astfel de poveste este la baza una reala, un astfel de film este cu atat mai bun. In acesta mare parte din figurantii folositi sunt chiar locuitori ai orasului in care se desfasoara actiunea. De vazut? Normal. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!