vineri, 27 ianuarie 2017

Diamonds Are Forever (1971)

Gen: Actiune, Thriller

Distributie: Sean Connery, Jill St. John, Charles Gray, Lana Wood, Jimmy Dean

Regizor: Guy Hamilton [a mai regizat: Try This One for Size(1989), Remo Williams: The Adventure Begins(1985), Evil Under the Sun(1982), The Mirror Crack'd(1980), Force ten from Navarone(1978)]

Buget: 7.200.000 $
Incasari: 119.000.000 $

Premii:
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1973

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 59/100

O investigatie asupra unui furt de diamante il duce pe James Bond in Las Vegas, unde descopera un complot malefica care implica un magnat extrem de influent.

Acesta este unul din filmele bune ale inceputului francizei James Bond. Intriga este originala si futurita chiar si pentru secolul asta. Din pacate, tehnologia de la acea vreme nu a permis ca punerea in scena sa fie chiar credibila, dar povestea are cursivitate si este palpitanta pana la ultima scena. gadgeturile, care apar in fiecare film, de aceasta data chiar au sens si sunt cu multi ani inaintea anului in care se desfasoara filmul, iar unele dintre ele au devenit intre timp realitate.

In rolul protagonistului este Sean Connery, care la acel moment trebuie sa fi fost extrem de sigur pe succesul sau, pentru ca nu cred ca altcineva si-ar fi permis sa palmuiasca femei si sa le numeasca curve proaste fara sa primeasca un val de ura din partea criticilor. Sau poate l-a primit, pentru ca dupa acest rol au trecut multi ani pana cand Connery a mai primit rolul lui Bond. La capitolul "bond girl" acest film nu mpresioneaza, dar acesta este oricum un aspect secundar al seriei.

Filmul are scene de actiune interesante, urmariri de masini bune, un scenariu apocaliptic, dar va avertizez ca toate sunt orchestrate in stilul acelor ani. Decorurile sunt decente, iar cinematografia impresioneaza si ea. Filmul este destul de sarac in efecte comparat cu alti "frati" de-ai sai, iar asta s-a datorat onoarariului imens al lui Sean Connery, de aproximativ 1.250.000 $. Merita cu siguranta o vizualizare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!