luni, 23 ianuarie 2017

Khumba (2013)

Gen: Animatie. Aventura, Familie

Distributie: Jake T. Austin, Steve Buscemi, Loretta Devine, Laurence Fishburne, Richard E. Grant

Regizor: Anthony Silverston [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 29.010.000 $

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 40/100

Respinsa de turma ei superstitioasa, o zebra care are doar jumatate din dungipleaca intr-o aventura in incercarea de a-si castiga dungile, dar pe drum gaseste curajul de a se accepta asa cum este si salveaza toate animalele din desertul Karoo.

Desi intriga poate parea originala la prima vedere, filmul urmeaza o reteta cu acre altii au castigat succesul: aceea a unui personaj principal, care pleaca intr-o calatorie cu partenerii lui de drum, dintre care unul intelept si unul neaparat fricos si amuzant. Nu pot sa ma declar impresionat, dar nu poti sa te superi pe un desen animat. Scenariul este destul de superficial si umorul se adreseaza aproape exclusiv copiilor. Glumele pentru parinti au fost foarte rare.

Distributia este in regula, mai ales ca nu avem de a face cu un film de la Hollywood. Nu vocile au fost problema acestui film. Actorii au facut o treaba decenta. Nu cred ca o distributie mai sonora ar fi insemnat vreo mare diferenta.

Stereotipurile sociale abordate si glumele etnice sunt putin diferite, filmul fiind produs in Africa de Sud si chiar daca poate parea la prima vedere doar inca un film cu animale salbatice vorbitoare, originile sale ii asigura totusi un minim de prospetime. Sunt convins ca va fi pe placul copiilor, iar asta inseamna ca scopul a fost atins.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!