luni, 2 ianuarie 2017

Ferris Bueller's Day Off (1986)

Gen: Comedie

Distributie: Matthew Broderick, Alan Ruck, Mia Sara, Jeffrey Jones, Jennifer Grey

Regizor: John Hughes [a mai regizat: Curly Sue(1991), Uncle Buck(1989), She's Having a Baby(1988), Planes, TRains & Automobiles(1987), Weirs Science(1985)]

Buget: 6.000.000 $
Incasari: 77.000.000 $

Premii:
- National Film Registry, National Film Preservation Board, USA 2014

Nota Gealapa: 7.80
Metascore: 61/100

Un smecheras de liceu este hotarat sa isi ia o zi libera de la liceu, indiferent ce parere are directorul liceului despre asta.

Cateodata daca ai chef sa ti se reaminteasca de o anumita epoca, e bine sa vezi un film dein perioada respectiva, iar acesta tipa anii '80. Este asa de naiv si potrivit acelor vremuri ca este aproape adorabil. Este un film cu liceeni, dar nu este intriga tipica cu batausi si tocilari care castiga fata. Este destul de original, putin hiperbolizat si cu un umor destul de placut.

Distributia este si ea foarte buna pentru anii respectivi. Matthew Broderick, de a carui existenta uitasem cu desavarsire, are o interpretare, care probabil i-a lansat cariera. Sunt fete familiare si in rolurile secundare, cu prestatii destul de bune, iar cireasa de pe tort este aparitia surpriza a lui Charlie Sheen, tanar si fara dependente.

Filmul incearca sa transmita un mesaj care sa te faca sa nu lasi viata sa treaca pe langa tine, dar o face intr-un mod superficial, incat cel mai probabil nu va fi luat in seama si nimeni nu va simti vreo revelatie. Este numai bun pentru nostalgicii generatiei mele, dar poate fi o curiozitate placuta si pentru "tinerii din ziua de azi". Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!