marți, 10 ianuarie 2017

Inside Man (2006)

Gen: Thriller, Drama

Distributie: Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, Chritopher Plummer, Willem Dafoe

Regizor: Spike Lee [a mai regizat: Michael Jackson's Journey from Motown to Off the Wall(2016), Chi-Raq(2015), Da Sweet Blood of Jesus(2014), Oldboy(2013), Bad 25(2012)]

Buget: 45.000.000 $
Incasari: 388.000.000 $

Premii:
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2007
- Best Director (Spike Lee), Black Movie Awards, 2006
- Best Director (Spike Lee), Black Reel Awards, 2007
- Outstanding Directing in a Feature Film/Television Movie - Comedy or Drama (Spike Lee), Image Awards, 2007

Nota Gealapa:  7.85
Metascore: 76/100

Un detectiv, un spargator de banci si un broker puternic, incep un joc al negocierilor, dupa ce jaful genial al criminalului escaladeaza intr-o luare de ostatici.

Aveam chef de un thriller bun si acest film a fost exact ce trebuia. Fara prea multe briz-brizuri reuseste sa creeze tensiune si creeaza o falsa senzatie de privizibilitate, pentru ca apoi sa ofere un deznodamant neasteptat. Desi dureaza doua ore, nu am simtit cum a trecut timpul. Mereu a aparut o rasturnare de situatie care sa imi tina mintea ocupata. Cu un buget mediu si fara sa abuzeze de scene de actiune si efecte speciale, sarcina grea a cazut pe umerii regizorului, iar Spike Lee a acceptat provocarea si a dus-o la capat foarte bine.

Distributia este si ea foarte buna pentru un astfel de film. Daca ai un scenariu decent care trebuie pus in valoare de actori, ii dai un personaj lui Denzel Washington si jumatate din treaba este facuta. Ramane ca cei din rolurile secundare sa nu strice ce construieste el si nu se intampa asta aici. Si Clive Owen, si Chritopher Plummer, si Jodie Foster si toti ceilalti au avut prestatii bune. Bine, lui Owen nici nu o-a fost prea greu avand in vedere ca in 90% din timp fata i-a fost acoperita.

Fie ca va place astfel de filme sau nu, Spike Lee este un regizor excelent, a carui munca merita sa o vedeti. Inca un punct forte este ca nu are deloc scene inutile.  La intervale bine calculate filmul propune si umor, ca sa scoata din starea de tensiune un public aflat pe marginea scaunului muscandu-si buzele. Majoritatea scenelor in care s efac interogatorii au fost improvizate. E greu sa mai spun multe lucruri fara sa va ofer un spoiler, as aca va invit sa il vedeti. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!