duminică, 1 ianuarie 2017

Chasing Niagara (2015)

Gen: Documentar, Aventura

Distributie: Tyler Bradt, Evan Garcia, Mark LeBlanc, Blake Mahoney, Rafa Ortiz

Regizor: Rush Sturges [aflat la primul lungmetraj]

Premii:
- Best Film - Mountain Sports, Banff Mountain Film Competition, 2015
- Best Adventure, Brechenridge Festival of Film, 2016
- Outstanding Achievement In Filmmaking: Action Sports, Newport Beach Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 4.45

Cand caiacistul profesionist Rafa Ortiz decide sa isi implineasca visul de a vasli peste cascada Niagara, pune in miscare o serie incredibila de evenimente. Ca sa se pregateasca pentru aceasta misiune, Rafa apeleaza la ajutorul renumitului vaslas Rush Sturges sia  unei mici echipe de prieteni comuni. Impreuna pleaca intr-o calatorie de trei ani acre incepe in padurile tropicale din Mexic pana la uriasa cascada din Statele Unite.

Acest film deschide usa catre o lume inaccesibila multora dintre noi si spune o poveste frumoasa despre camaraderie, curaj si vise. Ne poarta in cateva locatii de-a dreptul spectaculoase si reuseste sa tina spectatorii cu sufletul la gura. Nu este genul ala de documentar care sa te marcheze pe viata, dar te uimeste pe moment.

Protagonistii merita toata aprecierea pentru indarjirea cu care isi urmeaza pasiunea infruntand orice risc. Este clar ca unele tigle de pe casa lipsesc, dar pana la un punct am putut sa ii inteleg si sa imi doresc sa reuseasca. In ritmul asta este posibil sa o mierleasca in curand, de aceea ma bucur ca acum nu am avzut un film post-mortem.

Imi inchipui ca este unul din cele mai bune filme despre caiac. nu este chiar o pornografie caiacista pentru ca filmul pastreaza un ton serios si moral pe intreaga durata, dar imaginile nu va vor dezamagi. Ce il impiedica sa fie mai bun este faptul ca pana la urma tonul serios al filmului a fost planu B. Proiectul pe acre s-a bazat filmul a fost unul ratat, cel putin deocamdata.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!