marți, 3 ianuarie 2017

Eye in the Sky (2015)

Gen: Drama

Distributie: Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman, Faisa Hassan, Aisha Takow

Regizor: Gavin Hood [a mai regizat: Ender's Game(2013), Tough Trade(2010), X-Men Origins: Wolverine(2009), Rendition(2007), Tsotsi(2005)]

Buget: 13.000.000 $
Incasari: 20.000.000 $

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 73/100

Colonelul Katherine Powell, un militar responsabil de misiunea de capturare a unor teroristi in Kenya, isi vede operaiunea complicata de aparitia unei fetite in zona de impact, declansand o disputa internationala despre implicatiile razboiului modern.

 Ma asteptam ca acest film sa fie despre mai mult, decat s-a dovedit a fi. Chiar si asa, cu un conflict diminuat, este plin de suspans si tensiune, iar deznodamantul sta sub semnul intrebarii pana in ultimele minute. Nu este un film cu prea multe efecte. Se concentreaza mai mult pe aspectul psihologic. Poate fi interpretat de unii carcotasi ca fiind chiar un film propagandistic, avand in vedere mesajul final, pe care nu o sa il divulg.

Distributia este buna, avand in vedere ca nu avem in fata un film de actiune clasic. Castingul a cautat actori experimentati, capabili sa scoata maximum de la scenariu si sa transmita multe emotii dincolo de ecran, ceea ce s-a si intamplat. Este de asemenea si ultimul film de actiune al lui Alan Rickman.

La prima vedere seamana foarte mult cu Good Kill, dar spre deosebire de acel film, acesta se concentreaza mai mult pe operatiune in sine, nu aproape exclusiv pe pilotul unei drone. Pana la urma, este un film intens despre etica si victime colaterale ale razboiului. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!