duminică, 22 ianuarie 2017

Malcolm X (1992)

Gen: Drama

Distributie: Denzel Washington, Angela Bassett, Delroy Lindo, Albert Hall, Al Freeman Jr.

Regizor: Spike Lee [a mai regizat: Michael Jackson's Journey from Motown from of the Wall(2016), Chi-Raq(2015), Da Sweet Blood of Jesus(2014), Oldboy(2013), Bad 25(2012)]

Buget: 33.000.000 $
Incasari: 52.000.000 $

Filmul a obtinut 18 premii, printre care:
- Best Actor (Denzel Washington), Berlin International Film Festival, 1993
- Best Actor (Denzel Washington), Boston Society of Film Critics Awards, 1992
- Best Casting for Feature Film, Drama, Casting Society of America, USA 1993
- Best Picture, Chicago Film Critics Association Awards, 1993
- Best Actor (Denzel Washington), Chicago Film Critics Association Awards, 1993

Nota Gealapa:  7.85
Metascore: 72/100

Povestea biografica a controversatului si influentului lider nationalist de culoare, din anii tineretii si cariera lui de gangster marunt, pana cand a ajuns membru al Natiunii Islamului.

Este un film despre inca o parte neagra a istoriei americane. Lui Malcolm X i se potriveste perfect vorba "da-i omului mintea de pe urme" sar si cea care chiar lui ii placea sa o foloseasca: semeni ce culegi. Ca sa ma intorc la film, acesta dureaza trei ore si jumatate. Sunt ore pline de tensiune si suspans care trec destul de usor. Fara sa aiba prea multe zorzoane, filmul spune o poveste puternica si palpitanta. As spune ca descrierea lui Malcolm X a fost foarte exacta si obiectiva.

Distributia a fost aleasa perfect. Denzel Washington s-a ridicat la inaltimea ocaziei si a avut o interpretare extrem de credibila intr-un rol complicat. Proiectul a fost unul urias, iar numarul de acoti care au luat parte la el a fost urias, dar Denzel, ca un malcolm X veritabil, i-a dominat pe toti. Nu sunt deloc un fan al filmelor etnice de peste ocean, dar acesta se ridica din multime ca uleiul in apa si se evidentiaza si prin profesionalismul si prestatia foarte buna a actorilor, indiferent de cat de mic sau de mare a fost rolul lor.

Cred ca e o exagerare sa spui ca acesta este cel mai bun film al lui Spike Lee, dar a fost un pas important in acrera lui, poate cel mai important. Spun asta pentru ca prima data in acriera lui, personalitatea lui Spike Lee nu este personalitatea dominanta intr-un film. Acesta face un pas in spate si il lasa chiar pe Malcolm X sa fie perosnalitatea dominanta si sa isi faca auzita vocea. E un film care iti deschide ochii in anumite privinte si nu ar trebui ratat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!