sâmbătă, 27 decembrie 2014

The Giver (2014)

Gen: SF

Distributie: Brenton Thwaites, Jeff Bridges, Meryl Streep, Alexander Skarsgard, Katie Holmes

Regizor: Phillip Noyce [a mai regizat: Mary and Martha(2013), Americana(2012), Salt(2010), Catch a Fire(2006), Patriot Games: Up Close(2002)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 44.000.000 $(pana acum)

Premii:
- Truly Moving Picture Award, Heartland Film Awards, 2014

Nota Gealapa: 7
Metascore: 47/100

Intr-o comunitate ce pare perfecta, fara razboi, durere, suferinta, diferente sau liber arbitru, un tanar este ales pentru a invata despre adevarata durere si placere ale vietii reale.

Se pare ca exista un consens la Hollywood despre cum arata viitorul umanitatii pentru ca majoritatea filmelor ne arata acelasi tip de societate. In primele minute am crezut ca ma uit la Divergent film care nu este nici el prea original. Din fericire lucrurile se schimba in bine pe parcurs si scenariul incepe sa capete cat de cat identitate. Nu va asteptati la efecte speciale si un exces de tehnologii futuriste. Acest film se concentreaza mai degraba pe emotii si sentimente pe care aparent le vom pierde in viitor. 

Distributia este principalul atu al acestui film si singurul lucru care il face un succes. Cand un scenariu este decat asa-si-asa, atunci singura sansa sa scoti ceva de la el sunt actori experimentati care pot  ridica un text plat si fara originalitate. Nu protagonistul reuseste sa afaca asta ci doi actori in roluri secundare. Jeff Bridges si Meryl Streep au reusit cumva sa aiba prestaii foarte bune in conditii nu tocmai propice.

In apararea producatorilor, sursa de inspiratie este o carte, chiar daca s-au abatut de la ea destul de mult, astfel ca singura lor greseala este ca au facut ecranizarea mult prea tarziu ca sa mai socheze pe cineva. Este destul de greu sa faci un film despre descoperirea de sine sa tina sectatorii in fata ecraului fara sa fie plictisiti, dar cu putin umor si aruncand pe masa si o poveste de dragoste s-a rezolvat si aceasta problema. Desi originalitatea lipseste cu desavarsire, scenele de sex si nuditate nu exista, scene de actiune nu avem iar de efecte speciale aproape ca nu poate fi vorba, cumva filmul reuseste sa devina agreabil si sa se faca placut. Cred ca are de a face cu nevoia oamenilor de a fi linistiti si asigurati ca in viitor va fi bine si disponibilitatea lor de a vedea la nesfarsit o posiibla soarta pentru ei. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!