duminică, 14 decembrie 2014

Belle du Seigneur (2012)

Gen: Dragoste

Distributie: Jonathan Rhys Meyers, Natalia Vodianova, Ed Stoppard, Marianne Faithfull, Maria Bonnevie

Regizor: Glenio Bonder [aflat la primul lung metraj]

Buget: 10.000.000 $

Nota Gealapa: 5.70

Filmul este o adaptare dupa un roman elvetian despre dragostea chinuita dintre un evreu cu o functie foarte importanta si sotia protestanta a unuia dintre angajatii sai.

Nu stiu cum este cartea si cat de mult din povestea originala au respectat, dar filmul este destul de slabut. Scenariul propune niste dialoguri puerile crae se vor a fi profunde si unele actiuni din partea personajelor cu mai putina credibilitate decat desenele animate. Intr-un astfel de film sunt doua aspecte care trebuie sa impresioneze in lipsa actiunii, a efectelor speciale si a cascadoriilor. Primul dintre ele este o poveste puternica. Am crezut ca acest film va indeplini acest criteriu lejer, dar m-am inselat amarnic.

Al doilea lucru este o interpretare exceptionala din partea membrilor distributiei. Nici aici nu straluceste acest film. In ciuda prezentei catorva nume destul de cunoscute, probabil din cauza materialului slabut pe care l-au avut la dispozitie, nu au putut face mare lucru. Astfel ca momentele excelente din punct de vedere al interpretarii alterneaza cu cele jenante si lipsite total de forta. Atunci cand, intr-un film care se vrea emotionant si realist, personajul tau este pus intr-o postura total lipsita de logica, este greu sa faci ceva pentru a fi cat de cat credibil. Chiar si in aceste conditii, Natalia Vodianova s-a descurcat excelent pentru un model aflat la prima experinta ca actrita; s-a ridicat la inaltimea mai titratilor sai colegi.

Unul dinputinele lucruri care impresioneaza in acest film sunt decorurile absolut superbe, din mai multe tari europene. Povestea are si cateva aspecte secundare, cum ar fi fragilitatea umana, lupta omului cu el insusi, chinurile din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, conflictele din cadrul Ligii Natiunilor din punctul de vedere al evreilor, fiecare dintre acestea putand fi un subiect principal, mult mai palpitant pentru film, dar nici unul nu a fost suficient dezvoltat, astfel ca toate cele enumerate mai sus nu au nici o legatura cu actiune si nu influenteaza in nici un fel deznodamantul, fiind deci inutile.


2 comentarii:

  1. Mie mi-a placut foarte mult acest film. Are emotie,iar povestea este construita foarte mult din imagini. Da, e o poveste simpla, poate chiar banala, dar filmul are poezia lui. Pe mine personal nu m-au dezamagit nici actorii. Au avut interpretari interiorizate, potrivite cu caracterul minimalist al filmului. E un film lent si da, pe unii spectatori ii poate plictisi. Eu insa m-am lasat purtata de emotie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil tu vezi mai usor binele in lucruri si oameni decat mine :)

    RăspundețiȘtergere

NetFlash.ro la indemana ta!