miercuri, 10 decembrie 2014

Amelia (2009)

Gen: Drama

Distributie: Hilary Swank, Richard Gere, Ewan McGregor, Christopher Eccleston, Joe Anderson

Regizor: Mira Nair [a mai regizat: The Reluctant Fundamentalist (2012), The Namesake(2006), Vanity Fair(2004), Hysterical Blindness(2002), Monsoon Wedding(2001)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 15.000.000 $

Premii:
- "Movie You Wanted to Love", But Just Couldn't, EDA Special Mention Award(Alliance of Women Film Journalist),2009
- Cea mai buna actrita (Hilary Swank), Hollywood Film Awards, 2009
-" Not-So-Obviously Worst Film", Oklahoma Film Critics Circle Awards, 2009

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 37/100

Filmul ne prezinta ultima parte a vietii celebrului pilot american Amelia Earhart, care a disparut in 1937 in timp ce zbura deasupra Oceanului Pacific, in incercarea ei de a fi prima persoana care zboara in jurul lumii.

Filmul te lasa cu senzatia ca nu foloseste intregul potential pe care il ofera povestea. S-ar fi putut insista mai mult asupra finalului entru a nu ramane atatea intrebari fara raspuns. Ar fi putut chiar lansa o ipoteza proprie, pentru ca oricum se abatusera de la adevarul istoric, dar asta poate fi interpretat si ca un avantaj pentru ca misterul asupra povestii ramane intact. Sunt si destule parti bune care fac ac acest film sa nu fie un esec. Totusi, parca prea are un aer de film feminist.

Distributia este foarte si contine destule nume mari. Chiar si asa, calitatea prestatiei artistice nu este cea mai buna. Hilary Swank are o interpretare oscilanta. Alterneaza momentele in care te impresioneaza cu cele in care nu are nici un pic de credibilitate. Chiar si in aceste conditii ramane singura care poate fi remarcata.

Filmul este despre vise, dorinta si ambitie. Totul, asa cum am spus mai sus, intr-un aer feminist. Se vede ca am parte de un regizor femeie in modul destul de bun in care este portretizata frumusetea zborului si abilitatea pe care o are natura de a-ti taia respiratia. Parti ale filmului sunt putin plictisitoare, repetitive si pline de clisee, dar per total este un film dragut despre o figura istorica pe care nu ar trebui sa o uitam.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!