joi, 11 decembrie 2014

Shut Up Little Man! An Audio Misadventure (2011)

Gen: Documentar

Distributie: Eddie Lee Sausage, Mitch Deprey, Daniel Clowes, Ivan Brunetti, Mike MItchell

Regizor: Matthew Bate [aflat la primul lung metraj]

Incasari: 100.000 $

Premii:
- "Best Editing in a Documentary" (Bryan Mason), AACTA Awards (Australian Film Institute), 2012

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 57/100

Cand doi prieteni inregistreaza certurile vecinilor lor violenti, creaza in mod intamplator unuia din rimele senzatii "virale" ale culturii pop.

Acest film ne prezinta pe larg o poveste din categoria "only in America", pentru ca numai acolo niste inregistari cu vecinii tai care se cearta pot ajunge un fenomen national si sursa de inspiratie pentru benzi desenate, desene animate, piese de teatru si filme. Filmul este foarte bine facut si ajungi sa intelegi pana la sfarsit cum a fost posibil ca un eveniment minor sa ia o asemena amploare, intr-o perioada cand internetul inca nu exista.

Nu are rost sa vorbim despre distributie, dar avem ocazia sa ii vedem si sa primim explicatii chiar de la persoanele implicate; de la vecinii certareti, la ci care i-au inregistrat, pana la alte persoane care de-a lungul timpului au primit si ei o felie din tortul pus la dispozitie de acest fenomen.

Desi povestea este putin ciudata si infioratoare, pe parcurs nu o sa te poti abtine sa nu te uiti si spre sfarsit devine chiar emotionanta. Acest film merita macar o vizionare daca nu pentru poveste in sine, macar pentru a intelege mai bine care erau mijloacele prin care deveneau anumite evenimente fenomene nationale sau internationale intr-o epoca pre-internet. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!