luni, 15 decembrie 2014

Into the Storm (2014)

Gen: Actiune

Distributie: Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, Matt Walsh, Max Deacon, Nathan Kress

Regizor: Steven Quale [a mai regizat: Final Destination 5(2011), Aliens of the Deep(2005), Superfire(2002)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 161.502.194 $

Premii:
- Best Sound Editing, Golden Trailer Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 44/100

Vanatori de furtuni, dependenti de adrenalina si oameni de rand asista la cele mai violente tornade din istoria omenirii, unde in alta parte, decat intr-un orasel american intitulat Silverton.

Acest film este o surpriza oarecum placuta si ofera cateva paradoxuri. trecut cumva neobservat, fara a fi anuntat cu atat de mare tam tam ca alte productii ale anului, dar beneficiind de un buget maricel, filmul reuseste sa aibe mai mult succes la box office decat multe filme mai titrate si mai bine promovate. Nu inteleg cum reuseste asta, pentru ca in antiteza cu efctele speciale bunicele vin cateva scene lipsite total de logica, cum ar fi prezenta unui aeroport international intr-un orasel cu cateva mii de locuitori.

Distirbutia nu este deloc stralucita. Avem parte de cateva nume oarecum familiare si cam atat. Producatorii si-au concentrat fortele financiare exclusiv in efctele speciale si par sa fi neglijat celelalte aspecte iar acest lucru este vizibil. Calitatea prestatiei artistice lasa de dorit si nu putem remarca pe nimeni decat daca vrem sa o facem intr-un mod negativ.  Nici scenariul nu debordeaza prea multa profunzime care sa ii ajute pe actori sa impresioneze.

In ciuda unei povesti siropoase si nu foarte originale filmul reuseste sa fie totusi captivant si distractiv  datorita efectelor speciale reusite de care aminteam mai devreme. In rest, lucruri total absurde: aeroportul de care aminteam mai devreme, taieturi adanci care dispar miraculos, oameni blocati, oameni blocati in fabrici radiocative dar care nu patesc nimic etc. Sa incheiem totusi cu un lucru relativ inteligent si dragut: ca un omagiu adus filmului Twister(1996), statuia unei vaci este luata pe sus de o tornada si zboara prin fata ecranului.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!