marți, 2 decembrie 2014

7500 (2014)

Gen: Horror

Distributie: Leslie Bibb, Ryan Kwanten, Amy Smart, Jamie Chung, Scout Taylor-Compton

Regizor: Takashi Shimizu [a mai regizat: Majo no takkyubin(2014), Rabitto hora 3D(2011), Senritsu meikyu 3D(2009), Hijoshi zukan(2009), Yume ju-ya(2006)]

Nota Gealapa: 5.80

Zborul 7500 decoleaza de pe aeroportul din Los Angeles cu destinatia Tokyo. Deasupra Oceanului Pacific pasagerii se confrunta cu ceea ce pare a fi o forta supranaturala.

Asteptam cu interes acest film. Un regizor japonez care are pe mana o productie hoollywoodiana mi-a oferit impresia ca os a vad un film cu un aer proaspat si o ecranizare originala. Din pacate dezamagirea mea a fost destul de mare. Sunt cateva parti bune si o intorsatura interesanta a povestii la un moment dat, dar acestea sunt eclipsate de scenele lisite de orice farama de logica si de numeroasele clisee pe care nici macar nu s-au chinuit sa le mascheze.

Distributia nu a fost deloc rea pentru o productie cu buget redus care emana austeritate in fiecare cadru, dar nu au prea avut ce sa scoata dintr-un scenariu mediocru. Faptul ca sunt cateva fete familiare iti transmite o oarecare incredere la inceput ca vei vedea un film serios, dar aceasta se disia destul de repede. Nu putem remarca vreo interpretare iesita din comun. Poate doar avionul s-a comportat exemplar.

Nu se reinventeaza genul horror cu acest film, dar pe undeva se simte totusi mana japoneza a regizorului, pentru ca partile bune sunt foarte bune. Tind sa cred ca acest regizor isi dorea de mult timp un astfel de gen si s-a aruncat orbeste in primul proiect care i-a picat in mana. Daca ar fi avut la dispozitie o poveste mai buna si un buget mai indestulator ar fi putut avea un rezultat mult mai bun. Pana la urma ramanem cu ultima impresie si chiar daca lucrurile bune alterneaza cu cele mai putin bune, ultimele doua minute sunt absolut idioate si cu asta ramai.

Prima data filmul s-a numit Flight 75, dar au schimbat pentru ca 7500 este codul folosit in aeronautica atunci cand un avion este deturnat. Un amanunt dragut dar filmul tot o dezamagire este, mai ales ca au amanat lansare din 2012 pentru a-l pune la punct.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!