joi, 25 decembrie 2014

Los ultimos dias (2013)

Gen: Aventura

Distributie: Quim Gutierrez, Jose Coronado, Marta Etura, Leticia Dolera, Mikel Iglesias

Regizor: David Pastor [a mai regizat: Carriers(2009)]

Buget: 6.100.000 $
Incasari: 3.000.000 $

Premii: 
- Best Cinematography, Gaudi Awards, 2014
- Best Sound, Gaudi Awards, 2014
- Best Make-Up and Hairstyles, Gaudi Awards, 2014
- Best Art Direction, Gaudi Awards, 2014
- Best Production Manager, Gaudi Awards, 2014
- Best Film not in the Catalan Language, Gaudi Awards, 2014
- Best Special/Visual Effects,Gaudi Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.70

2013. O epidemie misterioasa se raspandeste pe intreaga planeta. Umanitatea dezvolta o frica irationala de spatii deschise care cauzeaza moartea instantaneu. In curand, intreaga populatie este blocata in cladiri. Un barbat porneste in cautarea logodnicei lui insarcinate, incercand sa ajunga la ea fara sa iasa afara.

Recunosc ca nu am mai vazut pana acum aceasta varianta de sfarsit al lumii. Asa ca desi putin stupida, ideea primeste puncte bonus pentru originalitate. Este de asemenea primul film pe care il vad cu acest subiect care sa nu fie facut de americani sau britanici. Este o viziune noua, proaspata si rezultatul nu este un dezastru total. Nu este vreo capodopera, dar acest film are suficiente parti bune pentru a oferi o experienta placuta, fara insa sa te puna pe ganduri si sa te faca sa nu mai arunci hartiile pe strada ca sa protehezi planeta. Morala este aceeasi ca in toate celelalte filme in care umanitatea este aproape de extinctie: oamenii sunt precum gandacii si nu poti sa faci nimic sa ii extermini si "copiii sunt viitorul".

Pentru un film spaniol distributia este foarte buna. Marta Etura este superba si atat. Quim Gutierrez, un actor nu foarte experimentat, face un rol foarte bun in rolul principal. Adevaratul star si singurul care reuseste sa straluceasca este Jose Coronado. Cunoscutul actor pur si simplu se lafaie in acest rol ofertant si ofera o prestatie impresionanta.

Filmul are un puternic impact vizual prezentandu-ne o Barcelona palita, dezolanta, fara suflet si fara lege. Meritele pentru cinematografie le are David Pastor, care incepe sa ne obisnuiasca cu acest gen de efecte vizuale puternice. Scenariul este calcaiul lui Ahile pentru acest film pentru ca povestea dvine foarte repede previzibila si plina de clisee. Ce este cel mai rau este ca desi au exploatat o idee originala de sfarsit al lumii, aceasta agorafobie dusa la extrem,  nu au reusit sa imi transmita senzatia de anxietate au claustrofobie, de aici senzatia ca avem mai degraba de a face cu un film de aventura nu cu un thriller apocaliptic. Trailer:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!