sâmbătă, 27 decembrie 2014

Mientras duermes (2011)

Gen: Thriller

Distributie: Luis Tosar, Marta Etura, Alberto San Juan, Petra Martinez, Iris Almeida

Regizor: Jaume Balaguero [a mai regizat: [REC]4: Apocalipsis(2014), [Rec]2(2009), [Rec](2007), Peliculas para no dormir: Para entrar a vivir(2006), Fragiles(2005)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 4.000.000 $

Filmul ar 10 premii dintre care cele mai important sunt:
- After Dark Competititon, Chicage International Film FEstival, 2012
- Best Screenplay, Fantasia Film Festival, 2012
- Best Film not in the Catalan Language, Gaudi Awards, 2012
- Best Performance by an Actor in a Leading Role (Luis Tosar), Gaudi Awards, 2012
- Best Director (Jaume Balaguero), Gaudi Awards, 2012

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 70/100

Te trezesti in fiecare zi in confortul si siguranta propriei case. Dar cat de in siguranta esti cu adevarat?

Din cand in cand imi pica in maini cate un film european care ma face sa uit de Hollywood si imi arata ca industria cinematografica nu este dependenta de Hollywood. Bugetele europene sunt infinit mai mici decat cele americane, dar cu o poveste destul de buna si un regizor experimentat in filme horror si thrillere iata ca se poate face un film care sa iti dea fiori si cu bani putini. Ce imi place cel mia mult la acest film este starea de incertitudine si suspans prezenta pana la sfarsit. Ai senzatia de vreo doua ori ca asisti la deznodamant si de fiecare data lucrurile iau o intorsatura total neasteptata.

Distributia este ok pentru un film spaniol. Marta Etura are nenorocul de a se fi nascut in Europa, pentru ca daca ar fi activat peste ocean am fi vorbit deja despre ea ca un mare star. Luis Tosar face un rol foarte bun, poate putin prea credibil in acest rol negativ.

In ultima vreme observ ca industria filmelor horror s-a mai inmuiat putin iar majoritatea filmelor sunt de fapt thrillere doar cu o mica infuzie horror. Acest film este exemplul perfect. Se concentreaza pe micile frici pe care le avem cu totii, chiar daca numai in subconstient: teama de a-ti fi invadata intimitatea fara sa stii, de a fi santajat pentru ceva ce ai facut, sa imbatranesti singur etc.  Povestea este originala si inteligenta si nu se dezvaluie de la inceput. Filmul ne poarta intr-un loc plin de emotii si ganduri negre, nu fatis cum se intampla in alte filme, ci intr-un mod inselator si istet. TRailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!