marți, 23 decembrie 2014

High Plains Invaders (2009)

Gen: SF

Distrubutie: James Marsters, Cindy Sampson, Sebastian Knapp, Sanny van Heteren, Antony Byrne

Regizor: Kristoffer Tabori [a mai regizat: Ring by Spring(2014), My Gal Sunday(2014), Guess Who's Comming to Christmas(2013), The Carpenter's Miracle(2013), Tom Dick & Harriet(2013)]

Buget: 1.730.000 $

Nota Gealapa: 4.75

Un orasel din vestul salbatic gazduieste cea mai ciudata confruntare: impatriva unei armate de extraterestri. Proscrisi si oameni de rand trebuie sa isi uneasca fortele pentru a supravietui.

Daca m-as apuca sa insir toate lucrurile proaste si fara logica din acest film as putea scrie o carte. As putea incepe cu faptul ca nu ai cum sa faci un film cu cowboy, tu si majoritatea echipei tale fiind canadieni. Pentru o groapa cu diametrul de doi metri si adanca de cateva sute de metri nu ai cum sa dai afara decat cateva lopeti de pamant. Extraterestrii din acest film au aceeasi problema cu uraniul ca si oamenii: daca sunt expusi la el prea mult timp s eimbolnavesc. Cu toate astea il mananca. As putea continua sa enumar greseli cel putin o ora si jumatate cat a durat si filmul.

Distributia este si ea de rahat. Niste actori anonimi mai tepeni in fata camerelor decat efectele vizuale de doi bani din acest film. Absolut nici unul dintre ei nu a nimerit accentul american. Nu se pune problema sa remrcam pe cineva. Singurii care au iesit in evidenta au fost Dan Bordeianu, Sorin Cristea si Adriana Butoi. Cand spun ca au iesit in evidenta, ma refer la faptul ca i-am observat si ca a fost o surpriza sa vad actori romani.

Ca rusinea sa fie completa se pare ca acest film este o productie Canada-Romania, filmata pe meleagurile noastre. Eu va spun ca gaseam niste maidanezi mai infricosatori decat asa zisii extratarestrii care te impusca cu pietre trase cu coada si pe care poti sa ii omori daca poti sa ii impusti fix in cur asu gura ca inca nu m-am prins ce parte a corpului era aia. CGI-ul este deplorabil iar scenele de actiune intre extraterestri si oameni sunt puse in scena intr-un mod cel putin neindemanatic. Cu mai multi bani pentru productie si  cu mai multa atentie la scenariu ar fi putut iesi macar un film acceptabil. Acum dupa ce il vezi ramai doar cu sentimentul de usurare ca s-a terminat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!