sâmbătă, 13 decembrie 2014

Solomon Kane (2009)

Gen: Fantastic

Distributie: James Purefoy, Max von Sydow, Rachel Hurd-Wood, Ian Whyte, Lucas Stone

Regizor: Michael J. Bassett [a mai regizat: Silent Hill: Revelation 3D(2012), Wilderness(2006), Deathwatch(2002)]

Buget: 45.000.000 $
Incasari: 26.000.000 $

Premii:
- Audience Jury Award (MIchael J. Bassett), Fantasporto, 2010

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 48/100

Un mercenar nemilos renunta la violenta dupa ce afla ca sufletul sau este promis iadului. Cand o tanara fata este rapita si familia acestea macelarita de membrii unui cult este nevoit sa se lupte si sa se mantuiasca omorand raul.


Filmul are o intriga trasa de par si o lipsa totala de credibilitate, dar ajutat de niste scene de lupta ok si efecte vizuale cel putin decente, rezultatul nu este chiar atat de rau. Povestea are multe lipsuri si te trezesti uneori punandu-ti intrebari si, ca sa fie si mai rau, deja poti intui sfarsitul cu 2 de minute mai devreme. Intocmai ca si personajele din film, exista o lupta crancena intre partile bune si cele proaste ale acestuia si sa zicem ca cele bune castiga la mustata.

Distributia este in regula pentru un film in intregime european. Sunt cateva nume destul de bine cunoscute, dar acesta nu este genul de scenariucare sa iti permita o reprezentatie cu care lumea sa te tina minte. Unde mi se pare ca patimesc de multe ori filmele de pe batranul continent este calitatea scazuta a oamenilor din randul doi, a celor din rolurile minore. Din pacate, nici acesta nu face excepptie.

Se pare ca Solomon Kane este un nume destul de vechi pe piata britanica, adus pentru prima data in atentia publicului la sfarsitul anilor '20, dar nu fusese ecranizat pana acum. Propun sa ramanem cu partile bune ale acestei productii plina de intentii bune. Avem un film infiorator si chiar negru pe alocuri, cu o cinematografie excelenta, scene de lupta decente si o coloana sonora interesanta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!