luni, 8 decembrie 2014

RoboCop (2014)

Gen: SF

Distributie: Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton, Abbie Cornish, Jackie Earl Haley

Regizor: Jose Padilha [a mai regizat: Tropa de Elite 2: O Inimigo Agora e Outro(2010), Secrets of the Tribe(2010), Garapa(2009), Tropa de Elite(2007), Brazil's Vanishing Cowboys(2003)]

Buget: 100.000.000 $
Incasari: 331.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 52/100

In Detroitul anului 2028, un bun politist si un bun tata este ranit mortal. Un conglomerat multinational sansa de a crea un politist jumatate om, jumatate robot, de pe urma caruia sa se imbogateasca.

Inca o poveste scoasa de la naftalina si adaptata vremurilor noastre. Din fericire filmul nu este un esec total. Beneficiile tehnicii moderne fac ca efecte speciale necesare pentru o asemenea intriga sa fie la inaltime. Partea buna este ca am asistat la poate cea mai credibila si umana versiune de Robocop. Partea proasta este ca avem parte de cel mai vulnerabil si putin infricosator robot dintre toate variantele filmului.

Distributia este in regula. Sunt destule nume importante care interpreteaza atat de bine cat le permite o poveste cu roboti pe care am vazut-o deja de cateva ori. Nu putem sa remarcam vreo prestatie iesita din comun, iar cele mai credibile interpretari le-au oferit actorii din rolurile secundare, care au beneficiat de prea putin timp pe ecram pentru a fi memorabili.

Filmul va fi o dezamagire pentru fanii inraiti ai seriei, pentru ca acest film se concentreaza mai mult pe lupta interioara a eroului principal. Acest aspect reprezinta in acelasi timp si principalul atu al filmului dar si cel mai important defect. Sunt cateva scene memorabile care te pot pune pe ganduri si care te pot face sa reflectezi asupra efectului tehnicii in zilele noastre.

Aceasta este rima experienta Hollywoodiana a regizorului brazilian Jose Padilha. Acest vine lucru vine la achet cu avantaje si dezavantaje. Pe de-o parte avem entuziasmul si aerul proaspat, iar pe de alta parte lipsa de experienta, vizibila pe alocuri.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!