joi, 11 decembrie 2014

Grudge Match (2013)

Gen: Sport

Distributie: Robert De Niro, Sylvester Stallone, Kim Basinger, Kevin Hart, Jon Bernthal

Regizor: Peter Segal [a mai regizat: Prodigy Bully(2012), In Security(2010), Get Smart(2008), The Longest Yard(2005), 50 First Dates(2004)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 91.000.000 $

Premii:
- "Artist of the year" (Kevin Hart), Acapulco Black Film Festival, 2014

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 35/100

Doi fosti boxeri sextagenari sunt convinsi sa revina in ring pentru un meci final, la 30 de ani distanta de la ultimul lor meci.

Acest film cu siguranta pentru toata lumea. este mai degraba pentru nostalgicii carora le vine greu sa se desparta de eroii copilariei lor si mai simt din cand in cand nevoie sa ii mai vada in actiune intr-o astfel de productie. Daca ar fi sa fiu obiectiv as spune ca intriga seamana izbitor de mult cu ultimul film din seria Rocky si are cam aceeasi profunzime. Filmul este amuzant si autoironic pe alocuri, dar, cele mai amuzante scene se intampla dupa final, in timpul genericului.

Distribtia este una de vis pentru anul 1994. Poate am fost rautacios. Intalnim intr-adevar niste nume mari ale industriei, unele chiar actuale, dar de aceasta data exista o senzatie neplacuta de scos de la naftalina. Stallone are o prestatie destul de slaba, dar care este pe undeva normala; cred ca este actorul care a jucat in cele mai multe filme in rolul boxerului. Nici De Niro nu iti smulge vreo lacrima si singurele scene in care cei doi stralucesc sunt cele in care apar impreuna. Alan Arkin e o incantare ca intotdeauna, Kim Basinger este in continuare o bunaciune, Jon Bernthal promite sa fie un viitor star, iar Kevin Hart ofera cateva momente excelente.

In ciuda celor enumerate mai sus si a faptului ca cei doi protagonisti au impreuna cam 320 de ani, ne dorim in continuare sa ii vedem luptandu-se. De ce? Producatorii filmului ofera raspunusl: pentru ca este distractiv. OK, filmul nu este perfect, dar daca suntei fani ai boxului, daca sunteti fani ai filmelor despre box, daca sunteti fani ai comediilor sau fan al oricui din distributie, trebuie sa il vedeti.

S-au filmat mai multe finaluri pentru acest film pentru a evita scurgerile de informatii. Multa lume a crezut ca fimul a fost un proiect al lui Stallone, dar De Niro a declarat ca imediat ce a primit scenariul s-a gandit ca Stallone ar fi cel mai in masura sa ii fie partener.  Acesta nu a vrut sa participe la acest roiect in prima faza pentru ca nu vroia sa parodieze seria Rocky si a fost nevoie ca De Niro sa vorbeasca personal cu el. Stallone a si declarat ca i-a fost mai greu decat de obicei sa se pregateasca pentru acest rol, pentru ca nu mai vroia sa joace in filme de actiune si isi oprise antrenamentele.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!