marți, 23 decembrie 2014

The Art of Steal (2013)

Gen: Crima

Distributie: Kurt Russell, Jay Baruchel, Katheryn Winnick, Matt Dillon, Kenneth Welsh

Regizor: Jonathan Sobol [a mai regizat: A Beginner's Guide to Endings(2010)]

Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 53/100

Un hot de arta semi-reformat este de acord sa isi reuneasca vechea gasca pentru a mai da o ultima mare lovitura.

Filmul m-a lasat cu un gust amar de dezamagire pentru potentialul mare pe care l-a avut dar pe care nu a reusit sa il atinga. Motivele principale cred ca au fost lipsa banilor si lipsa de experienta a regizorului. Cand actiunea filmului ar trebui sa se desfasoare pe strazile Varsoviei si de fapt se filmeaza in metroul bucurestean si toate inscriptiile sunt in limba romana iti dai seama de limitarile bugetare. Cat de scumpa ar putea fi o locatie de filmare in Polonia, astfel incat sa nu ti-o permiti si sa fie nevoie sa alegi Bucurestiul. Lipsa de experienta a regizorului se observa in dezvoltarea superficiala a catorva personaje cu roluri cheie despre care nu stii mare lucru.

Distributia are parti bune si parti proaste si ea. Partea buna este ca avem de a face cu nume destul de importante. Partea proasta este ca fix cei doi protagonisti nu se potrivesc deloc cu rolurile pe care le au. Kurt Russel si Matt Dillon sunt la fel de credibili in rolul de genii criminale cum as fi eu in rolul unei balerine de succes. As putea spune ca un singur actor a reusit sa ma imresioneze si acela este Terence Stam, care din pacate are un rol prea mic.

In plus subiectul ales este unul destul de uzat de Hollywood: un furt foarte inteligent. Din pacate filmul nu are clasa din Ocean's Eleven, baietii rai ai lui Guy Ritchie sau intelgenta din Bruges, dar are totusi suficient entuziasm si un complot destul de complex. Vedeti sa nu ratati partea de balbe din timpul genericului. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!