marți, 9 decembrie 2014

Maleficent (2014)

Gen: Aventura

Distributie: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley, Lesley Manville, Imelda Staunton

Regizor: Robert Stromberg [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 180.000.000 $
Incasari: 1.501.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 56/100

O zana razbunatoare arunca un blestem asupra unei tinere printese, dar descopera mai tarziu ca printesa este singura persoana care poate readuce pacea in lumea ei.

Pastrand moda interminabila de a ecraniza diferite variante ale basmelor copilariei, acest film este o reinterretare a bine cunoscutei povesti Frumoasa din padurea adormita. Din fericire, se inscrie in categoria adaptarilor reusite. In ciuda unui regizor debutant, nu se simte lipsa acestuia de experienta, ba mai mult, experienta sa impresionanta ca specialist in efecte vizuale ne ofera si in acest film cateva scene memorabile.

Distributia are un singur nume foarte mare in componenta, dar acesta face diferenta. Dupa patru ani de pauza, Angelina Jolie are o prestatie excelenta si ne demonstreaza ca poate face si alte roluri in afara de cele in care era o diva sexy, iar aceasta demonstratie nu poate fi decat in avantajul ei, pentru ca nu intinereste si frumusetea nu este vesnica.

Recunosc ca imi place aceasta reinterpretare, in care nu este totul alb si negru, iar nuantele de gri sunt la tot pasul. Raul nu este rau nejustificat iar binele nu este chiar atat de bun. In ciuda varstei inaintate Angelina Jolie si-a facut singura toate cascadoriile si a lucrat indeaproape cu realizatorii costumului sau pentru a se asigura ca este suficient de infricosator.  Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!