vineri, 19 decembrie 2014

Seve: The Movie (2014)

Gen: Biografic

Distributie: Jose Luiz Gutierrez, Jose Navar, Maria Molins, Alvar Gordejuela, Adrian Salzedo

Regizor: John-Paul Davidson [a mai regizat: Catherine the Great(2005), The Sweatbox(2002), The Grotesque(1995), Boys from Brazil(1993), Galahad of Everest(1991)]

Nota Gealapa: 6.35

In ciuda faptului ca a intampinat greutati aproape la fiecare pas in incercarea sa de a practica sportul pe care l-a iubit, Seve Ballesteros a luptat impotriva adversitatilor pentru a deveni cel mai spectaculos si carismatic jucator de golf din istorie.

Filmul poate parea foarte nisat la inceput. Asta am crezut si eu. Pana la urma golful nu este cel mai palpitant sport din lume si baza de fani nu este nici ea atat de mare comparativ cu alte sporturi. Se dovedeste a fi insa o oveste de viata, despre viata, despre depasirea greutatilor si prezinta o reteta de succes. Filmul capata accente dramatice spre final si recunosc ca ma simt putin rusinat ca nu am stiut pana acum ca am fost contemporan cu un asemenea fenomen.

Este destul de greu sa vorbesti despre distributie cand jumatate din durata filmului este compusa din imagini din turneele in care acest mare campion revolutiona golful, dar actorii care au interpretat rolul sau si al membrilor familiei in perioada copilariei s-au descurcat onorabil chiar daca aceasta parte a filmului este si putin siropoasa. Cele mai emotionante momente sunt produse insa tot de Seve si fostii lui rivali.

Fimul este un tribut reusit adus unui om extraordinar si nici nu simt cand trec cele doua ore despre care in prima faza crezi ca vor fi interminabile. Nu va astetati la imagini de blockbuster. Regizorul a facut atat cat i-a permis povestea astfel incat sa ramana fidel adevarului si a scos maximum din ce a avut la dispozitie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!