marți, 9 decembrie 2014

A Million Ways to Die in the West (2014)

Gen: Comedie

Distributie: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Liam Neeson, Amanda Seyfried, Giovanni Ribisi

Regizor: Seth MacFarlane [aflat la primul lung metraj]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 129.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 44/100

Un fermier las se indragosteste de o femeie misterioasa nou venita in orasul lui. Acesta trebuie sa gaseasca suficient curaj pentru a lupta pentru ea, atunci cand sotul acesteia, un pistolar notoriu, isi anunta si el venirea in oras.

Acest film m-a lasat cu sentimente amestecate. Pe de-o parte avem un scenariu bine scris, o multime de momente al naibii de amuzante si unele total neasteptate. Efectele speciale, desi nu sunt multe, sunt foarte bine facute si contribuie cu un plus la nota generala a filmului. In ciuda faptului ca povestea plaseaza actiunea intr-un cadru temporal de mult apus, niciodata nu ai senzatia de vechi.

Pe de alta parte avem o greseala fatala in distributie. Scriitor si regizor. Seth MacFarlane, a gasit oportun sa se distribuie pe el insusi in rolul principal, hotarare total nefericita. El, un actor mediocru spre bun, obisnuit sa faca voci pentru desene animate, ajunge sa fie eclipsat fara  exceptie, de toti ceilalti membri ai distributiei indiferent cat de minor ar fi rolul acestora. Adevartul star al acestui film este Charlize Theron care emana o naturalete si lejeritate in interpretare pe care nu foarte multe actrite le mai au.

Desi intriga poate suna ca in orice alt film western, ce se intampla pe ecran a trecut mai intai prin filtrul lui Macfarlane, care imprima filmului umorul sau specific, calitate pe care nu i-o poate nega nimeni. Cred  insa ca a refulat aici niste glume care la tv nu i-ar fi fost permise niciodata iar acestea devin la un moment dat deranjante. Cam cate glume despre sperma, diaree si homosexualitate poate absorbi cineva? Sarah Silverman a fost aleasa special entru aceasta misiune.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!