joi, 1 decembrie 2016

Anomalisa (2015)

Gen: Animatie, Comedie, Drama

Distributie: David Thewlis, Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan

Regizor: Duke Johnson [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 8.000.000 $
Incasari: 5.000.000 $

Filmul a obtinut 22 de premii, printre care:
- Best Depiction of Nudity, Sexuality, or Seduction, Alliance of Women Film Journalists, 2016
- Best Director - Fantastic Features, Austin Fantastic Fest, 2015
- Best Animated Film, Boston Society of Film Critics Award, 2015
- Best Animated Feature, Indiana Film Journalists Association, US 2015
- Original Vision Award, Indiana Film Journalists Association, US 2015

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 88/100

Un om schilodit de banalitatea vietii sale traieste o experienta iesita din comun.

Atentie, acesta nu este un desen animat pe acre sa il vezi impreuna cu copii si nu doar pentru ca are nuditate si scene de sex. Subiectul este unul mult prea serios chiar si pentru majoritatea adultilor. Filmul se vrea a fi un semnal de alarma cu privire la modul in care a evoluat societatea, acre incearca sa ne omoare unicitatea si incearca sa ne transforme in roboti, sau cel putin asa l-a interpretat mintea mea simpla. Bugetul nu este unul impresionant, dar este urias pentru animatia ieftina folosita si lipsa totala aproape de tehnologie.

Distributia nu este impresionanta deloc, dar a fost aleasa asa tocmai pentru a ajuta la tansmiterea mesajului. Nu avem nici un nume cu adevarat important asociat cu acest film, ba mai mult, sunt doar trei actori care asigura toate vocile. Cate unul pentru fiecare personaj principal si un al treilea pentru restul personajelor, deloc putine.

Desi avem in fata un film despre cautarea continua a identitatii de catre fiecare individ si despre scopul vietii, as spune ca in cele din urma filmul este cel care nu si-a gasit identitatea si asta il impiedica sa fie mai bun. Este original, este interesant, dar parca lipseste ceva. Este un film bun, dar daca ati mai vazut ceva filme despre introspectia umana, nu va va impresiona atat de mult. Este foarte apreciat de critici, care vor sa para mai inteligenti decat restul populatiei, dar cam atat. Filmul a fost finantat in intregime cu ajutorul site-ului Kickstarter.com si ma gandesc ce simt cei acre au donat bani pentru acest proiect. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!