miercuri, 28 decembrie 2016

Hotel Rwanda (2004)

Gen: Drama, Istoric, Razboi

Distributie: Don Cheadle, Sophie Okonedo, Joaquin Phoenix, Xolan Mali, Desmond Dube

Regizor: Terry George [a mai regizat: The Promise(2016), Stand Off(2011), Reservation Road(2007), A Bright Shining Lie(1998), Some Mother's Son(1996)]

Buget: 17.500.000 $
Incasari: 74.100.000 $

Filmul a castigat 16 premii, printre care:
- Best Feature Film - Audience Award, AFI Fest, 2004
- Best Actress, Drama (Sophie Okonedo), Black Reel Awards, 2005
- European Composer, European Film Awards, 2005
- Feature Film Category, Humanitas Prize, 2005
- Best Movie Yet to Open in Iowa, Iowa Film and Television Awards, 2005

Nota Gealapa: 8.35
Metascore: 79/100

Paul Rusesabagina a fost un manager de hotel care a gazduit peste o mie de refugiati Tutsi in timpul persecutiei lor de catre militiile Hutu din Rwanda.

 Filmele care se inspira din drame reale, mai ales cele care contin acte de genocid, fac un lucru ieftin la baza, dar se pare ca functioneaza. Si acest film este unul eveniment. De aceasta data napastuitii ecranizati sunt din istoria recenta a Africii. Povestea este una foarte puternica, astfel ca atragerea oamenilor catre acest film era cumva garantata. Mai departe scenariul a fost si el foarte bun, cinematografia decenta si restul aspectelor suficient de bune incat sa nu strice povestea.

Distributia si prestatia artistica a actorilor a fost una din cheile succesului acestui film. Don Cheadle face unul din rolurile carierei, dar as spune ca in prim-plan au fost de fapt partenerii sai de platou, in frunte cu Sophie Okonedo, a carei interpretare este de-a dreptul emotionanta in unele momente.

Este una dintre cele mia bune drame pe care le-am vazut. Este genul acela de film care vrea si reuseste sa iti deschida ochii. As spune ca e din aceeasi categorie cu Schindler's List. Il recomand cu toata increderea oricui. Trebuie sa vedem astfel de filme pentru a nu uita parti triste din istoria noastra si pentru a nu le repeta. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!