sâmbătă, 17 decembrie 2016

Black Mass (2015)

Gen: Crima, Drama

Distributie: Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson, Joel Edgerton, Kevin Bacon

Regizor: Scott Cooper [a mai regizat: Out of the Furnace(2013), Crazy Heart(2009)]

Buget: 53.000.000 $
Incasari: 201.000.000 $

Premii:
- Breakthrough Actor (Joel Edgerton), Hollywood Film Awards, 2015
- Editor of the Year, Hollywood Film Awards, 2015
- Desert Palm Achievement Award (Johnny Depp), Palm Springs International Film Festival, 2016
- Virtuoso Award (Joel Edgerton), Santa Barbara International Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 68/100

Povestea adevarata a lui Whitey Bulger, fratele unui senator si cel mai infam si violent criminal din istria Bostonului, care a devenit informator pentru FBI pentru a nimic MAfia care ii invada teritoriul.

In ultima vreme imi tot pica pe mana filme inspirate din povestile reale ale unor mafioti americani, toate foarte bune. Si Black Mass este destul de bun. Povestea este puternica si este ecranizata intr-un mod brutal, fara excese tehnologice si povesti secundare inutile. Scenariul este foarte bun si creeaza tensiune si suspans pana la sfarsit.

Distributia este extrem de ofertanta, atat in rolurile principale  cat si in cele secundare. Protagonistul este Johnny Depp cu o prestatie solida, dar cred ca lumina reflectoarelor a fost furata de surprinzatorul Joel Edgerton cu o interpretare deosebita. Este cea mai buna interpretare a lui din cate am vazut eu. Prestatii foarte bune au oferit si actorii experimentati din rolurile secundare si cred ca prestatia artistica este unul din punctele forte importante ale filmului.

Nu va asteptati sa vedeti un nou Nasul. Filmul are si parti mai putin bune. As aminti inceputul greoi. Dureaza destul de mult pana se creeaza intriga si incepe actiunea. Cinematografia putea fi si ea mult mai buna. Este plin de birouri si camere intunecate. De apreciat ca filmul a incercat sa ramana cat mai fidel povestii reale si s-au filmat scene chiar in locurile unde au fost omorati oameni si ingropate cadavre in trecut. Desi a parasit platourile de filmare in urma unor neintelegeri salariale, Johnny Depp s-a intors si a spus ca dintre toate filmele sale, acesta este preferatul sau. Asta ar trebui sa fie suficient sa va starneasca curiozitatea si sa il vedeti.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!