duminică, 25 decembrie 2016

Everybody Wants Some!! (2016)

Gen: Comedie

Distributie: Blake Jenner, Tyler Hoechlin, Ryan Guzman, Juston Street, Wyatt Russell

Regizor: Richard Linklater [a mai regizat: Boyhood(2014), Before Midnight(2013), Bernie(2011), Me and Orson Welles(2008), Inning by Inning: A Portrait of a Coach(2008)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 5.000.000 $

Premii:
- Best Ensemble Acting, Indiana Film Journalists Association, US 2016

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 83/100

In 1980, un grup de jucatori de baseball de colegiu, avanseaza in viata printre libertatile si responsabilitatile de adult nesupravegheat.

Cred ca asa arata un film bipolar. Are parti bune si parti extren de nereusite. Arata bine, este amuzant, dar in afara de generatia tatilor americani nu stiu cati vor fi incantati in 2016 de un film despre niste baieti de facultate din anii '80. Avand in vedere ca noi am crescut cu astfel de filme, mie mi-a placut inceputul, mi-au placut glumele si am simtit un aer de autenticitate. Ce nu mi-a placut este ca filmul pare neterminat din cauza lipsei unui final clar. Asta probabil e perfect pentru critici, dar din punctul meu de vedere face filmul sa para fara sens si te face sa te intrebi de ce ai stat aproape doua ore sa il vezi pana in momentul respectiv.

Distributia este proaspata si nu propune numele clasice consacrate in acest gen de filme, ceea ce face filmul sa fie proaspat. Sunt cateva interpretari bunicele, dar intr-un film cu si despre petrecerile din facultate aspectul artistic a fost lasat in plan secundar, iar lumina reflectoarelor a fost luata de bautura, sani si marijuana.

Scenariul este scris foarte inteligent, costumele arata bine si cinematografia este reusita. Chiar daca m-a deranjat lipsa unui final clasic, trebuie sa scot in evidenta si ce a reusit acest film sa faca. A reusit sa faca un rezumat al anilor '80, de la disco la punk si orice alt trend al vremii. Nu este un film care se ia in serios asa ca nu trebuie sa va odihniti mintea inainte sa il vedeti.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!