vineri, 9 decembrie 2016

As Above, So Below (2014)

Gen: Horror, Thriller

Distributie: Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge, François Civil, Marion Lambert

Regizor: John Erick Dowdle [a mai regizat: No Escape(2015), Devil(2010), Quarantine(2008), The Poughkeepsie Tapes(2007), The Dry Spell(2005)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 22.000.000 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 38/100

Cand o echipa de exploratori se aventureaza in catacombele de sub strazile Parisului, descopera un secret intunecat ingropat in acest oras al mortilor.

In principiu, acesta este doar inca un film horror, cu buget redus filmat la persoana intai nu pentru senzatii mai puternice, ci din lipsa de fonduri. Ce-i drept este putin mai rasarit decat majoritatea filmelor de acest gen. A doua jumatate a filmului este destul de buna si produce cativa fiori si o senzatie permenenta de claustrofobie. Nu avem parte de cine stie ce efecte, intriga nu este nici ea cea mai originala si nici iadul nu este prezentat in vreun mod pe care sa nu il cunoastem deja din alte filme. Cu toate astea as spune ca filmul, desi usurel, este destul de agreabil.

Distributia nu propune nici un nume important si nici nu cred ca vruenul din actorii pe care i-am vazut va deveni consacrat prea curand. Prestatiile au fost decente, in nota filmului, dar nu au iesit cu nimic in evidenta. E greu sa te faci remercat cu un scenariu slabut si intr-un film in care mai mult de jumatate din timp te afli in intuneric.

Pentru un efect cat mai bun recomand vizionarea in intuneric si la un volum foarte ridicat, altfel este posibil sa nu functioneze deloc. Un aspect pozitiv, care ii da un aer de veridicitate este ca a fost filmat chiar in catacombele Parisului si nu pe vreun platou de filmare. Astept cu nerbdare totusi momentul cand aceasta moda de a face filme horror ieftine filmate la persoana intai va disparea. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!