sâmbătă, 10 decembrie 2016

Green Street Hooligans (2005)

Gen: Drama, Crima

Distributie: Elijah Wood, Charlie Hunnam, Claire Forlani, Marc Warren, Leo Gregory

Regizor: Lexi Alexander [a mai regizat: Lifted(2010), Punisher: War Zone(2008), Fool Proof(2002)]

Buget: 4.000.000 $

Premii:
- Best Feature, LA Femme International Film Festival, 2005
- Best Feature Film, Malibu Film Festival, 2005
- Special Jury Award, SXSW Film Festival, 2005

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 55/100

Un student dat afara pe nedrept de la Harvard se muta la Londra, unde este introdus in lumea violenta a huliganismului din fotbal.

Ma asteptam sa vad un film superficial cu multa bataie si cam atat, dar Green Street Hooligans s-a dovedit a fi mult mai mult de atat. Explica destul de bine miscarea ultras si ar trebui vazut de cei care nu inteleg acest fenomen. Reuseste sa fie si amuzant si sensibil si sa dea lectii de viata. Nu efectele vizuale sau cascadoriile sunt atuul principal al filmului, desi exista cateva decente, ci mai degraba o poveste puternica cu o intriga abordata destul de rar in mod serios.

Elijah Wood in rolul principal al unui film cu huligani m-a facut sa fiu sceptic, dar s-a descurcat excelent si prestatia lui, alaturi de cea a lui Charlie Hunnam a fost extrem de credibila. Cei doi au avut o chimie foarte buna si au fost completati excelent si de colegii lor de platou. Elija Wood sa scuturat cu succes de imaginea lui Frodo iar pe Charlie Hunnam sper sa il vad si in alte filme cat de curand.

Este poate primul film care transmite in mod onest viata din interiorul unei grupari ultras; una pe bune nu copiile de pe la noi. Scenele de lupta sunt excelente si scenariul este foarte inteligent, iar singurul aspect negativ ar fi americanizarea usoara, probabil in scopuri comerciale. Datorita violentei excesive si a subiectului era clar ca se niseaza de la inceput, dar ma asteptam sa aiba ceva mai mult succes in Anglia. O sa vad si sequelul in curand si sper sa nu fie cu mult mai slab. Trailer:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!