luni, 26 decembrie 2016

In the Name of the Father (1993)

Gen: Drama

Distributie: Daniel Day-Lewis, Pete Postlethwaite, Alison Crosbie, Philip King, Emma Thompson

Regizor: Jim Sheridan [a mai regizat: The Secret Scripture(2016), Dream House(2011), Brothers(2009), Get Rich or Die Trin'(2005), In America(2002)]

Buget: 13.000.000 $
Incasari: 94.000.000 $

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Golden Berlin Bear (Jim Sheridan), Berlin International Film Festival, 1994
- Best Actor (Daniel Day-Lewis), Boston Society of Film Critics Awards, 1993
- Best Foreign Film (Miglior Film Straniero), David di Donatello Awards, 1994
- Best Film, Evening Standard British Film Awards, 1995
- Best Supporting Actress (Emma Thompson), Kansas City Film Critics Circle Awards, 1993

Nota Gealapa:  8.30
Metascore: 84/100

 Confesiunea fortata a unui om cu privire la un atac cu bomba al IRA al carui autor nu a fost, are ca rezultat si arestarea tatalui sau. Un avocat englez se lupta sa ii elibereze. 

Acest film explica partial, cel putin pentru mine, de ce atunci cand sunt langa un politist ma simt amenintat si nu protejat si ne arata ca fiecare popor are partea lui de istorie intunecata. Povestea este foarte puternica si imi inchipui ca la momentul aparitiei a fost un film eveniment, avand in vedere ca era inca un subiect de actualitate. Aici nu avem efecte speciale si cascadorii; doar scenariul si prestatia actorilor sunt singurele arme ale filmului.

Daniel Day-Lewis are una din cele mai bune interpretari din intreaga sa cariera si este sustinut exemplar de colegii de platou. Prestatia lui iti rupe inima pe alocuri. Toti actorii au avut interpretari sensibile foarte multa atentie la detalii. Daca acest film ar fi avut acea aura de Hollywood sunt convins ca ar fi avut si mai multa recunoastere, dar chiar si asa munca protagonistilor ramane foarte apreciata.

Cuvintele nu prea pot descrie profunzimea si puterea acestei povesti si imi inchipui ca este si mai greu pentru cei care au cat de cat legatura cu acea lume. Atmosfera timpului si a locului in care se intampla actiunea sunt transmise excelent chiar si actre un spectator care traieste in alt colt de lume. Cu siguranta mi-a depasit toate asteptarile. Trailer:

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!