sâmbătă, 31 decembrie 2016

Brooklyn (2015)

Gen: Romantic, Drama

Distributie: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson, Hugh Gormley, Brid Brennan

Regizor: John Crowley [a mai regizat: Closed Circuit(2013), Is Anybody There?(2008), Boy A(2007), Celebration(2007), Intermission(2003)]

Buget: 11.000.000 $
Incasari: 43.000.000 $

Filmul a obtinut 33 de premii, printre care:
- Alexander Korda Award for Best British Film, BAFTA Awards, 2016
- Best Actress (Saoirse Ronan), Boston Online Film Critics Association, 2015
- Best Actress (Saoirse Ronan), British Independent Film Awards, 2015
- Achievement in Cinematography, Canadian Screen Awards, CA 2016
- People's Choice Award - Narrative Feature, Denver International Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 87/100

O imigranta irlandeza ajunge in Brooklyn in anii '50, unde se indragosteste repede de un localnic. Cand trecutul o prinde din urma trebuie sa aleaga intre cele doua tari si intre doua vieti diferite.

Filmul asta e asa de siropos ca ai putea sa juri ca are la baz ao carte de Sandra Brown. Ne invata ca este ok pentru o femeie sa aiba dubii in privinta barbatului cu care isi va petrece tot restul vietii, chiar daca tocmai s-a casatorit. Barbatii sunt supusi unui test continuu, dar o femeie s epoate azgandi de cate ori vrea ea. Si ne mai invata ca Irlanda e de rahat. Acum ca am dat la o parte comentariiler misogine, trebuie sa recunosc ca povestea este pusa in scena foarte gratios si sensibil si ca probabil multe domnisoare vor suspina vazand acest film, visand la dragostea adevarata cu ajutorul careia vor trece peste toate greutatile.

Distributia nu e cine stie ce. cel ami mare nume este Saoirse Ronan, care face o treaba destul de buna si care a fost cu o clasa peste colegii ei de platou. Da foarte multa credibilitate si autenticitate personajului ei. Din pacate pentru ea nu a avut parteneri de acelasi nivel care sa o puna in valoare si mai mult, dar chiar si asa a dominat acest film si a stralucit de la inceput pana la final.

Cama asta este singurul lucru cu care ramai dupa ce vezi filmul: prestatia Saoirsei Ronan. Povestea nu e cea mai palpitanta, mare lucru nu se intampla, dar scenariul reuseste sa scoata ceva din putin. Cei mai sensibili vor plange, vor rade, vor rade in timp ce plang, iar pentru cei care nu se sinsibilizeaza usor, macar filmul nu este plictisitor, lucru mai rar intalnit la o poveste de dragoste. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!