sâmbătă, 24 decembrie 2016

I Saw the Devil (2010)

Titlu original: Ang-ma-reul bo-at-da

Gen: Crima, Drama

Distributie: Byung-hun Lee, Min-sik Choi, In-seo Kim, Ho-jin Chun, Bo-ra Nam

Regizor: Jee-woon Kim [a mai regizat: The Age of Shadows(2016), The Last Stand(2013), Doomsday Book(2012), The Good the Bad the Weird(2008), A Bittersweet Life(2005)]

Incasari: 1.000.000 $

Filmul a obtinut 15 premii, printre care:
- Best Editor, Asian Film Awards, 2011
- Best Foreign Language Film, Austin Film Critics Association, 2011
- Daesang Grand Award, Baek Sang Art Awards, 2011
- Best Music, Blue Dragon Awards, 2010
- Best Cinematography, Blue Dragon Awards, 2010

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 67/100

Un agent secret se razbuna pe un criminal in serie printr-o serie de rapiri.

 Cinematografia asiatica, atunci cand e buna, are obiceiul de a duce lucrurile la un alt nivel. Asa este cazul si acum. Intrigi asemanatoare au mai fost abordate de cateva ori, dar ramane un subiect original. Modul in care coreeni l-au pus in scena este excelent; extrem violent, chiar brutal pe alocuri. Nu este un film pentru cei slabi de inger. Coloana sonor este superba si contribuie din plin la emotiile care se transmit. Si putinele efecte vizuale sunt la inaltime. Toate piesele puzzleului se imbina perfect, iar rezultatul este un thriller de toata frumusetea.

Nu pot sa spun ca sunt familiar cu numele di distributie, dar am vazut cateva intepretari bune. Atat protagonistul cat si antagonistul au prestatii puternice si reusesc cu usurinta sa te faca sa simti pentru personajele lor. Toate interpretarile au un aer asiatic de exagerare, dar de aceasta data nu a fost atat de deranjant.

Acest film este o capodopera sangeroasa. Acest regizor se dovedeste a fi un povestitor excelent, scenariul este creativ, cinematografia buna, interpretarile bune, violenta intensa, toate astea fac acest film un must-see pentru orice fan de thriller sau horror. Este o gura de aer proaspat, intr-un gen destul de repetitiv in ultima vreme si care nu a facut decat sa reinterpreteze aceleasi vesnice povesti cu vampiri, posedari si zombie. Sper doar ca remakeul america, acre este iminent, sa nu strice prea mult aceasta poveste. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!