joi, 1 decembrie 2016

10 Cloverfield Lane (2016)

Gen: Mister, Drama, Horror

Distributie: John Goodman, Mary Elisabeth Winstead, John Callagher Kr., Douglas M. Griffin,Suzanne Cryer

Regizor: Dan Trachtenberg [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 72.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 7
Metscore: 76/100

Dupa un accident de masina, o femeie este tinuta intr-un adapost de doi barbati, care pretind ca lumea de afara este distrusa in urma unui atac chimic.

Nu am vazut prea multe filme de anul asta si sunt in urma cu cele mai recente megaproductii, poate de aceea sunt mai impresionabil si mi-a placut asa mult acest film. Inceputul este unul in forta, iar mai apoi toate rasturnarile de situatie iti schimba orice parere sau talc pe care credeai ca l-ai inteles. Pentru ca e totusi un film american, nu putea fi bun pana la sfarsit si din punctul meu de vedere au dat-o in bara cand, atentie spoiler, o nava a unei civilizatii care cucereste pamantul in cateva ore este doborata de o fata nesigura cu un singur cocktail molotov.

Distributia este unapotrivita pentru un film mediu, adica actori experimentati, dar nu nume uriase. Mi-a placut sa il vad pe John Goodman intr-un rol important si a avut o interpretare foarte buna, rezultatul fiind un personaj credibil. El este prezent in atatea roluri secundare neimportante incat uitam ce actor bun poate fi. Si prestatia lui Mary Elisabeth Winstead a fost una decenta, desi a avut cateva oscilatii. Per total, as califica interpretarile din acest film ca fiind bune, altfel intregul proiect ar fi fost un fiasco, avand in vedere ca destule scene se intampla intr-un buncar unde actorii nu au nimic la dispozitie pentru a impresiona in afara de talentul lor.

Poate cel mai bun lucru la acest film este ca nu stii la ce sa te astepti pana la final. Nici trailerele nu dezvaluie mare lucru cum se intampla in cazul altor productii. Nu stiu daca va exista si un sequel, pentru ca finalul a lasat loc si de asa ceva, dar as spune cu siguranta ca trebuie vazut acest film. Astazi se intampla extrem de rar sa mergi la un film si sa nu stii la ce sa te astepti si un semn de intrebare sa planeze deasupra deznodamantului pana la final.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!